- 1. מחממים תנור ל-100 מעלות ואופים את התפוחים עם מעט סוכר מלמעלה כ-10 דקות. מעבירים לכלי שטוח ומצננים היטב. מי שאוהב קינמון יוכל לבזוק מעט בשלב הזה.
-
- 2. בקערת מיקסר עם בלון מקציפים את הביצים והסוכר למסה בהירה. מזלפים באטיות את השמן לתערובת.
-
- 3. בקערה בינונית אחרת, מערבבים את כל החומרים היבשים ומתחילים להוסיף בשלוש פעימות לבלילה הנוזלית. בפעימה השניה מוסיפים גם את מיץ התפוזים. את התפוחים מוסיפים בסוף. מי שרוצה יוכל להוסיף בשלב זה גם חופן קטן של חמוציות/ אגוזי מלך קצוצים/ צימוקים קטנים כהים.
-
- 4. משמנים את התבניות במעט מרגרינה או חמאת קוקוס ומפזרים מעל את פירורי העוגיות.
-
- 5. יוצקים את התערובת אל התבניות (עד 2/3 מגובהן) ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. מי שאופה בתבנית אינגליש גדולה יאפה כ-45 דק' / עד למבחן קיסם יבש. (ניתן לפזר גם מעט פירורי עוגיות מלמעלה ולהדק אל הבלילה לפני האפייה).
-
- 6. מכינים את הזיגוג. במידה ומכינים זיגוג פרווה: מניחים את הסוכר בקערה קטנה ומוסיפים בהדרגה ובאטיות את הנוזלים תוך כדי ערבוב (מומלץ עם מטרפה קטנה) עד לקבלת קרם מבריק וחלק.
-
- 7. במידה ומכינים זיגוג חלבי: נעזרים במטרפה ידנית ומקציפים עד שכל החומרים נטמעים אחד בשני. מכניסים למקרר לחצי שעה. בוזקים על העוגה לאחר שהצטננה.
-
- 8. מצננים את העוגה כ-20 דקות על רשת ומגישים בלוויית הרוטב ומשקה חם לפי טעמכם.