- 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) מעבדים קמח, חמאה וסוכר לאבקה פירורית. מוסיפים ביצה וחומץ, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר ל-1/2 שעה.
-
- 2. חוצים את הבצק. על משטח מקומח מרדדים מחצית אחת (את המחצית השנייה להקפיא עד חודש עטופה בניילון נצמד) לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 2-3 מ"מ, ומניחים בתבנית.
-
- 3. מפוררים מרציפן, מסדרים אותו במרכז הבצק בצורת עיגול, ומשאירים דפנות בעובי 5 ס"מ משולי הבצק. מניחים תפוחים על המרציפן (אפשר לסדר יפה או לא), מפזרים מעל סוכר וקינמון, ומזרזפים עליהם חמאה מומסת.
-
- 4. מקפלים את השוליים מעל התפוחים כך שמכסים חלק מהם, אך המרכז נשאר פתוח ורואים את התפוחים.
-
- 5. אופים כ-25 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים מעט, מזרזפים מעט דבש או מייפל, ומגישים.