פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גאלט תפוחים ומרציפן

      עוגת תפוחים מהירה וחגיגית עם דבש, מרציפן וקינמון. פתרון מצוין למי שמוצא את עצמו רגע לפני החג או השבת בלי עוגה

      2 מדרגים / 3.38 כוכבים

      גאלט תפוחים לשמן עץ הזית (דרור עינב)
      גאלט תפוחים לשמן עץ הזית (דרור עינב)

      מצרכים

      • בצק ל-2 גאלטים:
      • 300 גרם קמח
      • 200 גרם חמאה
      • 1 כף סוכר
      • 1 ביצה
      • 1 כף חומץ
      • מלית ל-1 גאלט:
      • 100 גרם מרציפן
      • 2 תפוחים חצויים וחתוכים לפרוסות דקות
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1 כפית קינמון
      • 50 גרם חמאה מומסת
      • להגשה:
      • 2 כפות דבש או מייפל

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) מעבדים קמח, חמאה וסוכר לאבקה פירורית. מוסיפים ביצה וחומץ, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר ל-1/2 שעה.
      • 2. חוצים את הבצק. על משטח מקומח מרדדים מחצית אחת (את המחצית השנייה להקפיא עד חודש עטופה בניילון נצמד) לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 2-3 מ"מ, ומניחים בתבנית.
      • 3. מפוררים מרציפן, מסדרים אותו במרכז הבצק בצורת עיגול, ומשאירים דפנות בעובי 5 ס"מ משולי הבצק. מניחים תפוחים על המרציפן (אפשר לסדר יפה או לא), מפזרים מעל סוכר וקינמון, ומזרזפים עליהם חמאה מומסת.
      • 4. מקפלים את השוליים מעל התפוחים כך שמכסים חלק מהם, אך המרכז נשאר פתוח ורואים את התפוחים.
      • 5. אופים כ-25 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים מעט, מזרזפים מעט דבש או מייפל, ומגישים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -