גאלט תפוחים ומרציפן
עוגת תפוחים מהירה וחגיגית עם דבש, מרציפן וקינמון. פתרון מצוין למי שמוצא את עצמו רגע לפני החג או השבת בלי עוגה
מצרכים
- בצק ל-2 גאלטים:
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאה
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה
- 1 כף חומץ
- מלית ל-1 גאלט:
- 100 גרם מרציפן
- 2 תפוחים חצויים וחתוכים לפרוסות דקות
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם חמאה מומסת
- להגשה:
- 2 כפות דבש או מייפל
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) מעבדים קמח, חמאה וסוכר לאבקה פירורית. מוסיפים ביצה וחומץ, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר ל-1/2 שעה.
- 2. חוצים את הבצק. על משטח מקומח מרדדים מחצית אחת (את המחצית השנייה להקפיא עד חודש עטופה בניילון נצמד) לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 2-3 מ"מ, ומניחים בתבנית.
- 3. מפוררים מרציפן, מסדרים אותו במרכז הבצק בצורת עיגול, ומשאירים דפנות בעובי 5 ס"מ משולי הבצק. מניחים תפוחים על המרציפן (אפשר לסדר יפה או לא), מפזרים מעל סוכר וקינמון, ומזרזפים עליהם חמאה מומסת.
- 4. מקפלים את השוליים מעל התפוחים כך שמכסים חלק מהם, אך המרכז נשאר פתוח ורואים את התפוחים.
- 5. אופים כ-25 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים מעט, מזרזפים מעט דבש או מייפל, ומגישים.