וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גאלט תפוחים ומרציפן

עוגת תפוחים מהירה וחגיגית עם דבש, מרציפן וקינמון. פתרון מצוין למי שמוצא את עצמו רגע לפני החג או השבת בלי עוגה

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

גאלט תפוחים לשמן עץ הזית. דרור עינב
גאלט תפוחים לשמן עץ הזית

מצרכים למתכון

  • בצק ל-2 גאלטים:
  • 300 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כף חומץ
  • מלית ל-1 גאלט:
  • 100 גרם מרציפן
  • 2 תפוחים חצויים וחתוכים לפרוסות דקות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • להגשה:
  • 2 כפות דבש או מייפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: במעבד מזון (או במיקסר עם וו גיטרה) מעבדים קמח, חמאה וסוכר לאבקה פירורית. מוסיפים ביצה וחומץ, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר ל-1/2 שעה.
  • 2. חוצים את הבצק. על משטח מקומח מרדדים מחצית אחת (את המחצית השנייה להקפיא עד חודש עטופה בניילון נצמד) לעיגול בקוטר 30 ס"מ בעובי 2-3 מ"מ, ומניחים בתבנית.
  • 3. מפוררים מרציפן, מסדרים אותו במרכז הבצק בצורת עיגול, ומשאירים דפנות בעובי 5 ס"מ משולי הבצק. מניחים תפוחים על המרציפן (אפשר לסדר יפה או לא), מפזרים מעל סוכר וקינמון, ומזרזפים עליהם חמאה מומסת.
  • 4. מקפלים את השוליים מעל התפוחים כך שמכסים חלק מהם, אך המרכז נשאר פתוח ורואים את התפוחים.
  • 5. אופים כ-25 דקות או עד שהבצק זהוב ואפוי. מצננים מעט, מזרזפים מעט דבש או מייפל, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully