תפוחי אדמה צלויים
עדי לוי ממסעדת ז'אז'ו אופה תפוחי אדמה בתנור בניחוח שום - התוספת שגונבת את ההצגה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים
- 2 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים גס
- 120 מ"ל (6 כפות) שמן זית
- 2 ראשי שום
- כף סוכר
- 100 מ"ל (5 כפות) מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. שום קונפי: מפרקים את ראשי השום לשיניים, מכניסים לסיר ומכסים בשמן זית וקנולה (חצי-חצי). מוסיפים קורט מלח וכף סוכר. מבשלים על אש נמוכה (שלא יבעבע) כשעה, או עד שהשום מתרכך.
- 2. תפוחי אדמה: צולים את תפוחי האדמה בתנור עם מעט שמן בחום של 250 מעלות למשך 20 דקות. לאחר מכן, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוציאים את תפוחי האדמה, מערבבים עם מיץ לימון, שמן זית ומוסיפים את שיני השום.