וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תפוחי אדמה צלויים

עדי לוי ממסעדת ז'אז'ו אופה תפוחי אדמה בתנור בניחוח שום - התוספת שגונבת את ההצגה

מתכון מאת: עדי לוי, מערכת וואלה

ארוחת החג של עדי לוי מז'אזו. נמרוד סונדרס
ארוחת החג של עדי לוי מז'אזו

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים
  • 2 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים גס
  • 120 מ"ל (6 כפות) שמן זית
  • 2 ראשי שום
  • כף סוכר
  • 100 מ"ל (5 כפות) מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. שום קונפי: מפרקים את ראשי השום לשיניים, מכניסים לסיר ומכסים בשמן זית וקנולה (חצי-חצי). מוסיפים קורט מלח וכף סוכר. מבשלים על אש נמוכה (שלא יבעבע) כשעה, או עד שהשום מתרכך.
  • 2. תפוחי אדמה: צולים את תפוחי האדמה בתנור עם מעט שמן בחום של 250 מעלות למשך 20 דקות. לאחר מכן, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוציאים את תפוחי האדמה, מערבבים עם מיץ לימון, שמן זית ומוסיפים את שיני השום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully