סלט קיסר קישואים
מנה חגיגית שתתאים נהדר לאירוח, לחג ולסוכה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות:
- לסלט:
- 5 קישואים קשיחים
- חבילת חסה בייבי ג'ם
- 2 חבילות חסה רומית
- 50 גרם פרמזן
- 50 גרם קרוטונים
- חופן עלי זעתר
- חופן עלי נענע מופרדים
- לוויניגרט קיסר:
- 70 גרם אנשובי מקופסא (כחצי קופסא)
- שן שום
- 5 זיתים שחורים מגולענים
- כפית עלי זעתר
- 50 מ"ל מיץ לימון (1/4 כוס)
- 50 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
- 50 מ"ל שמן קנולה (1/4 כוס)
- 100 גרם פרמזן
- חופן צלפים
- חלמון מביצה אחת
- 2 כפות חרדל
אופן ההכנה
- 1. מכינים וויניגרט: מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים למעט השמן. מתחילים לעבד ומטפטפים פנימה את השמן באיטיות עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד אם יוצא סמיך מדי אפשר לתקן בעזרת מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך עם מלח ופלפל.
- 2. מכינים את הסלט: פורסים את הקישואים לפרוסות דקות (עדיף במנדולינה). מעבירים למי קרח ומסננים.
- 3. בקערה מערבבים את החסה ואת הקישואים, מוסיפים עלי זעתר והנענע. מערבבים את הרוטב, שמים בצלחת ההגשה ומעטרים בפרמזן וקרוטונים מלמעלה.