- 1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
-
- 2. בקערה במיקרו ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים של 30 שניות. לערבב בכל פעם עד שחלק ומבריק.
-
- 3. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את הביצים עם הסוכר החום, תמצית וניל וסירופ המייפל. מקציפים במהירות גבוהה כשלוש דקות, עד שמתקבל קצף בהיר (בגוון קפה בגלל הסוכר החום) ותפוח.
-
- 4. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס עם החמאה לביצים תוך כדי ערבול. ממשיכים עד שהגוון אחיד ושוקולדי, כדקה.
-
- 5. עוצרים את המערבל ומוסיפים קמח, מלח ופיסטוקים. מערבבים קצרות עד לאיחוד.
-
- 6. שופכים את תכולת המיקסר לתבנית אלומיניום מרופדת בנייר אפייה ומיישרים עם פלטה.
-
- 7. אופים כ25 דקות לקבלת מאפה לח במרכזו. מומלץ לאפות מקסימום 40 דקות. מצננים בטמפרטורת החדר.
-
- 8. בזמן שהעוגה בתנור מכינים ציפוי: בסיר קטן על אש קטנה ממיסים תוך כדי ערבוב את חומרי הציפוי, למעט הפיסטוקים.
-
- 9. מסירים מהאש ומקררים מעט לפני ציפוי הבראוניז. זורים מעל ציפוי השוקולד המבריק. ניתן לשמור יומיים בחדר ממוזג או במקרר למשך שבוע. מומלץ לאכול בטמפרטורת חדר או בחימום קל.