וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסבחה פול ושעועית לימה

במקום חומוס רגיל, מסעדת "זכאים" הטבעונית והנהדרת שבתל אביב בוחרת לשלב פול מצרי ושעועית לימה (בובעס)בדרך למנת מסבחה מופלאה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

מסבחה פול מצרי ושעועית מילה של של מסעדת זכאים תל אביב. דרור עינב
מסבחה פול מצרי ושעועית מילה של של מסעדת זכאים תל אביב

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 200 גרם פול מצרי (הזן הקטן)
  • 100 גרם שעועית לימה (בובעס)
  • 2 ראשי שום
  • 3 פלפלים חריפים
  • 2 ענפי מרווה
  • 300 מ"ל שמן זית מעולה
  • 3 לימונים
  • מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הפול והשעועית, כל אחד בנפרד, בהרבה מים למשך 12 שעות.
  • 2. מסננים. בשני סירים נפרדים מלאים במים מביאים לרתיחה את הפול והשעועית. מסננים ושוטפים. שוב ממלאים במים את הסירים עם הפול והשעועית, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומכפים את הקצף.
  • 3. מוסיפים לכל סיר 1/2 מכמות שמן הזית, ראש שום חצוי, פלפל חריף קרוע ביד וענף מרווה. מבשלים כ-5 שעות ללא מכסה על להבה נמוכה מאוד.
  • 4. בינתיים מכינים חריף כבוש: קוצצים פלפל חריף אחד לקוביות קטנות ומעבירים לקערה קטנה. סוחטים פנימה מיץ מלימון אחד, ומתבלים במלח. משרים במקרר.
  • 5. את הפול מביאים לרתיחה נוספת, עד שהנוזל בסיר מצטמצם לכדי רוטב. סוחטים את השום, ונפטרים מהקליפות ומענף המרווה.
  • 6. טוחנים את הפול יחד עם מיץ מ-2 לימונים, ומתבלים במלח.
  • 7. מניחים בצלחת מהפול הטחון, יוצרים בו שקע, ומניחים בו מהשעועית. בוזקים מעט חריף כבוש, ומגישים לצד לחם חם ופריך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully