וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגה בחושה אוורירית במיוחד

מירב שיינר דנצ'נקו מפצירה בכם להתנסות במטבח ואופה עוגה אוורירית שמורכבת מרוויון, קמח תירס, דבש ואפילו אבוקדו

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה!

עוגת רוויון בחושה. מירב  שיינר, מערכת וואלה! NEWS
עוגת רוויון בחושה/מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • לשתי תבניות 'אינגליש' בגודל 9x22
  • ליבשים
  • 420 גר' קמח (3 כוסות)
  • 150 גר' קמח תירס (1/2 1 כוסות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 1 כפית סודה לשתיה
  • לרטובים
  • 170 גר' אבוקדו מרוסק גס
  • 170 גר' חמאה מרוככת
  • 200 גר' סוכר (חצי כוס)
  • 100 גר' דבש (1/2 4 כפות)
  • 4 ביצים גדולות XL
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 180 גר' רוויון / יוגורט 3%

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל היבשים בקערה.
  • 2. לקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומתחילים לעבד (כ-5 דק') למרקם משחתי אוורירי.
  • 3. מוסיפים את האבוקדו וממשיכים לעבד עוד כ-2 דקות עד לקשירת החומרים. מזלפים את הדבש בזרם דק ואיטי.
  • 4. מתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת כאשר בין לבין יש להקציף היטב עד להטמעה מלאה בבלילה. בסוף מוסיפים את תמצית הווניל ומעבדים כחצי דקה נוספת.
  • 5. הרכבה ואפייה: מוסיפים מחצית מתערובת היבשים לבלילה הרטובה, מעבדים כדקה.
  • 6. מוסיפים את הרוויון / יוגורט וממשיכים לעבד כחצי דקה.
  • 7. מוסיפים את יתר החומרים היבשים ומעבדים עד לקבלת בלילה הומוגנית. לא לעבד מדי על מנת לשמור על מרקם אוורירי. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו.
  • 8. מסובבים את התבניות ואופים עוד כ-20 דקות עד למבחן קיסם יבש. מצננים בתבניות כ-20 דקות. פורסים ומגישים בטמפ' החדר או קר. מומלץ לשמור במקרר עד כחמישה ימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully