פאי גבינה קצת אחר

מחפשים קצת גיוון בפאי הגבינה שלכם? אין בעיה: פשוט מכינים תחתית מכל העוגיות המלוחות/ קרקרים/ בייגלה שיש לכם בבית וממלאים בכל הגבינות העזובות שיש לכם במקרר.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה!
פאי גבינה (סמדר ולטר)

מצרכים

  • לתחתית:
  • 150-200 גרם קרקרים מלוחים, או עוגיות מלוחות או אפילו בייגלה, אפשר שילוב ואפשר לא טריים
  • 50 גרם חמאה/מרגרינה, קצת רכה, חתוכה לקוביות
  • למילוי:
  • 250-500 גרם (גביע אחד עד שניים) קוטג', או גבינה לבנה כלשהי, אפשר בטעמים, ואפשר אחרי שפג תוקפם
  • 1 ביצה
  • 1 כף גדושה קמח רגיל או פירורי לחם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
  • תוספות אפשריות, אם רוצים (אחד או יותר מהבאים):
  • רבע עד חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות
  • זיתים
  • בצל מטוגן או יבש
  • רצועות פלפלים קלויים
  • גבינה קשה מגוררת
  • * תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ. אם יש לכם רק תבנית פאי גדולה יותר, הגדילו את הכמויות פי 1.5 עד 2, בהתאם לגודל הרצוי.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. טוחנים את העוגיות/קרקרים/בייגלה לפירורים. מוסיפים את החמאה/מרגרינה וממשיכים לטחון (או מערבבים בידיים) עד שמתקבל מעין בצק דביק. מרפדים איתו את תחתית התבנית, ואם יש מספיק, גם את הדפנות (אין צורך לשמן את התבנית).
  • 3. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ויוצקים מעל התחתית.
  • 4. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהמלית יציבה ושחומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully