פאי גבינה קצת אחר
מחפשים קצת גיוון בפאי הגבינה שלכם? אין בעיה: פשוט מכינים תחתית מכל העוגיות המלוחות/ קרקרים/ בייגלה שיש לכם בבית וממלאים בכל הגבינות העזובות שיש לכם במקרר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתחתית:
- 150-200 גרם קרקרים מלוחים, או עוגיות מלוחות או אפילו בייגלה, אפשר שילוב ואפשר לא טריים
- 50 גרם חמאה/מרגרינה, קצת רכה, חתוכה לקוביות
- למילוי:
- 250-500 גרם (גביע אחד עד שניים) קוטג', או גבינה לבנה כלשהי, אפשר בטעמים, ואפשר אחרי שפג תוקפם
- 1 ביצה
- 1 כף גדושה קמח רגיל או פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
- תוספות אפשריות, אם רוצים (אחד או יותר מהבאים):
- רבע עד חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות
- זיתים
- בצל מטוגן או יבש
- רצועות פלפלים קלויים
- גבינה קשה מגוררת
- * תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ. אם יש לכם רק תבנית פאי גדולה יותר, הגדילו את הכמויות פי 1.5 עד 2, בהתאם לגודל הרצוי.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
- 2. טוחנים את העוגיות/קרקרים/בייגלה לפירורים. מוסיפים את החמאה/מרגרינה וממשיכים לטחון (או מערבבים בידיים) עד שמתקבל מעין בצק דביק. מרפדים איתו את תחתית התבנית, ואם יש מספיק, גם את הדפנות (אין צורך לשמן את התבנית).
- 3. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה ויוצקים מעל התחתית.
- 4. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהמלית יציבה ושחומה.