פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

      שילוב של ארטישוק ירושלמי, עוף ותבלינים הופכים את מנת הסופריטו הזאת למנת חורף מושלמת וארוחה שלמה בפני עצמה

      5 מדרגים / 2.25 כוכבים

      ארטישוק ירושלמי (נמרוד סונדרס)
      ארטישוק ירושלמי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 1.5 ק"ג שוקיים או כרעיים מחולקים של עוף
      • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ושלם
      • שמן לטיגון
      • 2 בצלים חתוכים גס
      • 4 שיני שום קלופות, מעוכות וחתוכות גס
      • 1 כפית כמון
      • 1 כף זרעי כוסברה (אופציונלי)
      • 1 כף כורכום
      • 1-2 כוסות מים רותחים
      • פלפל שחור
      • מלח
      • פטרוזיליה
      • גרידת לימון
      • שן שום נוספת

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר גדול שיכול להכיל את כמות התבשיל חממו שמן בכמות נדיבה וטגנו את הארטישוקים הירושלמים בשלמותם עד השחמה קלה. במידה והארטישוקים ארוכים אפשר לחתוך לשניים-שלושה חלקים. רצוי לטגן בפעמיים-שלוש על מנת לא להוריד את טמפרטורת השמן. הוציאו לתבנית מרופדת בנייר סופג.
      • 2. מתבלים את העופות במלח ופלפל ומטגנים בשמן עד להשחמה. גם פה רצוי בכמה פעמים על מנת לשמור על טמפרטורת השמן. המתינו בסבלנות עד שהעופות יקבלו גוון חום פריך מכל הצדדים. בפעם האחרונה החזירו את כל העופות לסיר.
      • 3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל לעופות וממשיכים להשחים.
      • 4. מוסיפים את השום ומערבבים דקה נוספת.
      • 5. מוסיפים את זרעי הכוסברה, הכמון וכורכום ומערבבים דקה נוספת.
      • 6. מוסיפים את המים בזהירות. המים צריכים להגיע עד למחצית מכמות התבשיל ובשום פנים ואופן לא לכסות אותו. מתבלים במלח ופלפל.
      • 7. כשהתבשיל מבעבע סוגרים את הסיר בעזרת המכסה , מנמיכים את האש ומבשלים את העוף.
      • 8. לאחר שעה מחזירים גם את הארטישוקים הירושלמים לסיר. סוגרים את המכסה ומנערים עד שכל התבשיל יכוסה בנוזלי הבישול. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים אבל בזהירות - התבשיל לא דורש הרבה נוזלים.
      • 9. ממשיכים לבשל על אש קטנה שעה נוספת, אפשר גם יותר. מידי פעם מנערים את הסיר.
      • 10. לפני שמגישים את הסופריטו מתקנים תיבול ומפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ושום כתוש. משאירים על האש לחמש דקות נוספות ומגישים.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -