וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חיתוכיות פקאן וקוקוס

חיתוכיות פקאן וקוקוס שמשיגים מ-5 חומרים פשוטים ומעט מאוד עבודה נטו

מתכון מאת: ענת קורוטיץ'-דוידוביץ', מערכת וואלה

צילום וידאו: יוסי צ'יפקיס עריכה: מאיה בן-ניסן

מצרכים למתכון

  • לתבנית בגודל 35X25 ס"מ (כ-30 חיתוכיות):
  • 2 כוסות פקאן קלוי קצוץ גס
  • 120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • כוס קמח
  • כוס קוקוס טחון
  • פחית חלב מרוכז

אופן ההכנה

  • 1. קליית הפקאנים: מחממים תנור ל-160 מעלות, מפזרים את הפקאנים על מגש אפיה וקולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהם שחומים ומפיצים ניחוח נעים במטבח. מקררים וקוצצים גס. משאירים את התנור דולק על 160 מעלות.
  • 2. להכנת התחתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והקמח עד לקבלת גוש בצק (בהתחלה יתקבלו פירורים ורק לאחר מכן הם יתאחדו לגוש). מעבירים את הבצק
  • לתבנית בגודל 35X25 מרופדת בנייר אפייה, ובאמצעות הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד על התבנית. אופים רבע שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כחצי שעה.
  • 3. בקערה, מערבבים את הפקאנים הקצוצים והקוקוס יחד עם החלב המרוכז עד קבלת תערובת אחידה. מפזרים מעל שכבת הבצק באופן אחיד באמצעות לקקן. אופים למשך 20-25 דקות, עד שמזהיב.
  • 4. מקררים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למספר שעות. פורסים לריבועים, ושומרים בקופסה אטומה.
  • עוגיות מזל

  • אלפחורס של מיקי שמו

  • חטיפוני באונטי טבעוניים

  • מקרוטה במילוי פרג

  • עוגיות אגודל עם ריבה

  • עוגיות שוקולד

  • בראוניז בטטות

  • עוגיות סנדוויץ' שוקולד

  • עוגיות ביסקוטי איטלקיות

  • חטיפי גרנולה

  • עוגיות יהלום חמאתיות

  • הצ'ורוס של רות סירקיס

  • קרמבו תוצרת בית

  • עוגיות שקדים וקפה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully