מתכונים חמים

חיתוכיות פקאן וקוקוס

חיתוכיות פקאן וקוקוס שמשיגים מ-5 חומרים פשוטים ומעט מאוד עבודה נטו

מתכון מאת: ענת קורוטיץ'-דוידוביץ', מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

(צילום וידאו: יוסי צ'יפקיס עריכה: מאיה בן-ניסן

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית בגודל 35X25 ס"מ (כ-30 חיתוכיות):
  • 2 כוסות פקאן קלוי קצוץ גס
  • 120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • כוס קמח
  • כוס קוקוס טחון
  • פחית חלב מרוכז
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קליית הפקאנים: מחממים תנור ל-160 מעלות, מפזרים את הפקאנים על מגש אפיה וקולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהם שחומים ומפיצים ניחוח נעים במטבח. מקררים וקוצצים גס. משאירים את התנור דולק על 160 מעלות.
  • 2. להכנת התחתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והקמח עד לקבלת גוש בצק (בהתחלה יתקבלו פירורים ורק לאחר מכן הם יתאחדו לגוש). מעבירים את הבצק
  • לתבנית בגודל 35X25 מרופדת בנייר אפייה, ובאמצעות הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד על התבנית. אופים רבע שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כחצי שעה.
  • 3. בקערה, מערבבים את הפקאנים הקצוצים והקוקוס יחד עם החלב המרוכז עד קבלת תערובת אחידה. מפזרים מעל שכבת הבצק באופן אחיד באמצעות לקקן. אופים למשך 20-25 דקות, עד שמזהיב.
  • 4. מקררים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למספר שעות. פורסים לריבועים, ושומרים בקופסה אטומה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully