פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חיתוכיות פקאן וקוקוס

      חיתוכיות פקאן וקוקוס שמשיגים מ-5 חומרים פשוטים ומעט מאוד עבודה נטו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום וידאו: יוסי צ'יפקיס עריכה: מאיה בן-ניסן

      מצרכים

      • לתבנית בגודל 35X25 ס"מ (כ-30 חיתוכיות):
      • 2 כוסות פקאן קלוי קצוץ גס
      • 120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
      • כוס קמח
      • כוס קוקוס טחון
      • פחית חלב מרוכז

      אופן ההכנה

      • 1. קליית הפקאנים: מחממים תנור ל-160 מעלות, מפזרים את הפקאנים על מגש אפיה וקולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהם שחומים ומפיצים ניחוח נעים במטבח. מקררים וקוצצים גס. משאירים את התנור דולק על 160 מעלות.
      • 2. להכנת התחתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והקמח עד לקבלת גוש בצק (בהתחלה יתקבלו פירורים ורק לאחר מכן הם יתאחדו לגוש). מעבירים את הבצק
      • לתבנית בגודל 35X25 מרופדת בנייר אפייה, ובאמצעות הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד על התבנית. אופים רבע שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כחצי שעה.
      • 3. בקערה, מערבבים את הפקאנים הקצוצים והקוקוס יחד עם החלב המרוכז עד קבלת תערובת אחידה. מפזרים מעל שכבת הבצק באופן אחיד באמצעות לקקן. אופים למשך 20-25 דקות, עד שמזהיב.
      • 4. מקררים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למספר שעות. פורסים לריבועים, ושומרים בקופסה אטומה.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -