חיתוכיות פקאן וקוקוס
חיתוכיות פקאן וקוקוס שמשיגים מ-5 חומרים פשוטים ומעט מאוד עבודה נטו
(צילום וידאו: יוסי צ'יפקיס עריכה: מאיה בן-ניסן)
מחשבון המרות
- לתבנית בגודל 35X25 ס"מ (כ-30 חיתוכיות):
- 2 כוסות פקאן קלוי קצוץ גס
- 120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- כוס קמח
- כוס קוקוס טחון
- פחית חלב מרוכז
- 1. קליית הפקאנים: מחממים תנור ל-160 מעלות, מפזרים את הפקאנים על מגש אפיה וקולים בתנור כ-15 דקות, או עד שהם שחומים ומפיצים ניחוח נעים במטבח. מקררים וקוצצים גס. משאירים את התנור דולק על 160 מעלות.
- 2. להכנת התחתית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והקמח עד לקבלת גוש בצק (בהתחלה יתקבלו פירורים ורק לאחר מכן הם יתאחדו לגוש). מעבירים את הבצק
- לתבנית בגודל 35X25 מרופדת בנייר אפייה, ובאמצעות הידיים משטחים את הבצק באופן אחיד על התבנית. אופים רבע שעה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כחצי שעה.
- 3. בקערה, מערבבים את הפקאנים הקצוצים והקוקוס יחד עם החלב המרוכז עד קבלת תערובת אחידה. מפזרים מעל שכבת הבצק באופן אחיד באמצעות לקקן. אופים למשך 20-25 דקות, עד שמזהיב.
- 4. מקררים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למספר שעות. פורסים לריבועים, ושומרים בקופסה אטומה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה