מעורב ירושלמי
ביקור במסעדת השומר 1 בשוק הכרמל מצייד את השף אבי ביטון בהשראה למתכון מערוב ירושלמי עתיר בחלקי פנים כמו כבדים, טחול, לבבות עוף וטוויסט של עמבה
מחשבון המרות
- ל-2 מנות:
- 2 בצלים
- 5 שיני שום
- 6 כפות שמן
- 300 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 150 גרם לבבות עוף, חצויים לשניים
- 200 גרם כבדי עוף מוכשרים, חתוך לרבעים
- 150 גרם טחולי עוף נקיים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כורכום
- קורט מלח
- 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
- 1 כף עמבה
- 2-3 גבעולי בצל ירוק
- להגשה:
- 3-4 כפות (או כמה שאוהבים) טחינה
- 1 עגבניה
- פיתות
- 1. קוצצים את הבצלים והשום, ומטגנים עד להזהבה מלאה (מומלץ להוסיף את השום לקראת הסוף כדי שלא יישרף). מניחים בצד.
- 2. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים את הבשר (לפי הסדר הבא): חזה עוף, לבבות, כבדים וטחול.
- 3. מתבלים עם כמון, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מזלפים עוד קצת שמן זית.
- 4. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים ואת העמבה.
- 5. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים למחבת החמה.
- 6. מרכיבים את המנה: מסדרים את הטחינה בצלחת, מניחים מעל את המעורב הירושלמי, חותכים את העגבניה ומפזרים את ליבתה מעל ומזלפים מעט שמן זית. מגישים לצד פיתות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה