פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מעורב ירושלמי

      ביקור במסעדת השומר 1 בשוק הכרמל מצייד את השף אבי ביטון בהשראה למתכון מערוב ירושלמי עתיר בחלקי פנים כמו כבדים, טחול, לבבות עוף וטוויסט של עמבה

      56 מדרגים / 2.87 כוכבים

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 2 בצלים
      • 5 שיני שום
      • 6 כפות שמן
      • 300 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
      • 150 גרם לבבות עוף, חצויים לשניים
      • 200 גרם כבדי עוף מוכשרים, חתוך לרבעים
      • 150 גרם טחולי עוף נקיים
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
      • 1/4 כפית כורכום
      • קורט מלח
      • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
      • 1 כף עמבה
      • 2-3 גבעולי בצל ירוק
      • להגשה:
      • 3-4 כפות (או כמה שאוהבים) טחינה
      • 1 עגבניה
      • פיתות

      אופן ההכנה

      • 1. קוצצים את הבצלים והשום, ומטגנים עד להזהבה מלאה (מומלץ להוסיף את השום לקראת הסוף כדי שלא יישרף). מניחים בצד.
      • 2. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים את הבשר (לפי הסדר הבא): חזה עוף, לבבות, כבדים וטחול.
      • 3. מתבלים עם כמון, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מזלפים עוד קצת שמן זית.
      • 4. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים ואת העמבה.
      • 5. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים למחבת החמה.
      • 6. מרכיבים את המנה: מסדרים את הטחינה בצלחת, מניחים מעל את המעורב הירושלמי, חותכים את העגבניה ומפזרים את ליבתה מעל ומזלפים מעט שמן זית. מגישים לצד פיתות.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -