מתכונים חמים

מעורב ירושלמי

ביקור במסעדת השומר 1 בשוק הכרמל מצייד את השף אבי ביטון בהשראה למתכון מערוב ירושלמי עתיר בחלקי פנים כמו כבדים, טחול, לבבות עוף וטוויסט של עמבה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 2 בצלים
  • 5 שיני שום
  • 6 כפות שמן
  • 300 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 150 גרם לבבות עוף, חצויים לשניים
  • 200 גרם כבדי עוף מוכשרים, חתוך לרבעים
  • 150 גרם טחולי עוף נקיים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • קורט מלח
  • 1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס
  • 1 כף עמבה
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק
  • להגשה:
  • 3-4 כפות (או כמה שאוהבים) טחינה
  • 1 עגבניה
  • פיתות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את הבצלים והשום, ומטגנים עד להזהבה מלאה (מומלץ להוסיף את השום לקראת הסוף כדי שלא יישרף). מניחים בצד.
  • 2. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים את הבשר (לפי הסדר הבא): חזה עוף, לבבות, כבדים וטחול.
  • 3. מתבלים עם כמון, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל שחור. מזלפים עוד קצת שמן זית.
  • 4. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים ואת העמבה.
  • 5. קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים למחבת החמה.
  • 6. מרכיבים את המנה: מסדרים את הטחינה בצלחת, מניחים מעל את המעורב הירושלמי, חותכים את העגבניה ומפזרים את ליבתה מעל ומזלפים מעט שמן זית. מגישים לצד פיתות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully