תבשיל מצ'ומה
הבשלנית אילונה חכמון-שאוליאן מכינה תבשיל מצ'ומה טריפוליטאי של חלקי פנים עטופים ברוטב אדמדם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/4 קילו כבדי עוף (אפשרי בקר) לבקש מהקצביה כבדים מנוקים, שלמים ויפים
- 1/4 קילו לבבות מנוקים
- *ניתן לשלב גם ראות
- לרוטב:
- 1/4 כוס חומץ
- 1/2 ראש שום קלוף וחתוך גס
- 4 כפות שמן
- כפית גדושה פפריקה אדומה חריפה
- כפית גדושה פפריקה מתוקה
- כף פלפל חריף קצוץ
- 1/2 ראש שום
- כפית גדושה של קימל טחון (קרוויה)
- כפית גדושה של כמון
- 1/2 1 כפות גדושות של רסק המכיל לפחות 28 % עגבניות
- כוס מים
- להגשה
- חלה טרייה
אופן ההכנה
- 1. מכשירים את הכבדים והלבבות.
- 2. בסיר מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- 2. מוסיפים כחצי כוס מים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות.
- 3. מוסיפים את הבשר לרוטב יחד עם חצי כוס מים נוספת. מבשלים על אש קטנה כ-חצי שעה. אם נראה שחסר מים, ניתן להוסיף.
- 4. מגישים עם חלה טריה או לחם טרי שחור/לבן.
- גיוונים: אלה שלא אוכלים אברים פנימיים ניתן לעשות את אותו רוטב ולהכניס חתיכות קטנות של פרגית או הודו אדום.