וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל מצ'ומה

הבשלנית אילונה חכמון-שאוליאן מכינה תבשיל מצ'ומה טריפוליטאי של חלקי פנים עטופים ברוטב אדמדם

מתכון מאת: אילונה חכמון-שאוליאן, מערכת וואלה

מצ'ומה. אפיק גבאי
מצ'ומה

מצרכים למתכון

  • 1/4 קילו כבדי עוף (אפשרי בקר) לבקש מהקצביה כבדים מנוקים, שלמים ויפים
  • 1/4 קילו לבבות מנוקים
  • *ניתן לשלב גם ראות
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1/2 ראש שום קלוף וחתוך גס
  • 4 כפות שמן
  • כפית גדושה פפריקה אדומה חריפה
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • כף פלפל חריף קצוץ
  • 1/2 ראש שום
  • כפית גדושה של קימל טחון (קרוויה)
  • כפית גדושה של כמון
  • 1/2 1 כפות גדושות של רסק המכיל לפחות 28 % עגבניות
  • כוס מים
  • להגשה
  • חלה טרייה

אופן ההכנה

  • 1. מכשירים את הכבדים והלבבות.
  • 2. בסיר מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  • 2. מוסיפים כחצי כוס מים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות.
  • 3. מוסיפים את הבשר לרוטב יחד עם חצי כוס מים נוספת. מבשלים על אש קטנה כ-חצי שעה. אם נראה שחסר מים, ניתן להוסיף.
  • 4. מגישים עם חלה טריה או לחם טרי שחור/לבן.
  • גיוונים: אלה שלא אוכלים אברים פנימיים ניתן לעשות את אותו רוטב ולהכניס חתיכות קטנות של פרגית או הודו אדום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully