מתכונים חמים

תבשיל מצ'ומה

הבשלנית אילונה חכמון-שאוליאן מכינה תבשיל מצ'ומה טריפוליטאי של חלקי פנים עטופים ברוטב אדמדם

מתכון מאת: אילונה חכמון-שאוליאן, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מצ'ומה (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1/4 קילו כבדי עוף (אפשרי בקר) לבקש מהקצביה כבדים מנוקים, שלמים ויפים
  • 1/4 קילו לבבות מנוקים
  • *ניתן לשלב גם ראות
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1/2 ראש שום קלוף וחתוך גס
  • 4 כפות שמן
  • כפית גדושה פפריקה אדומה חריפה
  • כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • כף פלפל חריף קצוץ
  • 1/2 ראש שום
  • כפית גדושה של קימל טחון (קרוויה)
  • כפית גדושה של כמון
  • 1/2 1 כפות גדושות של רסק המכיל לפחות 28 % עגבניות
  • כוס מים
  • להגשה
  • חלה טרייה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכשירים את הכבדים והלבבות.
  • 2. בסיר מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  • 2. מוסיפים כחצי כוס מים לרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות.
  • 3. מוסיפים את הבשר לרוטב יחד עם חצי כוס מים נוספת. מבשלים על אש קטנה כ-חצי שעה. אם נראה שחסר מים, ניתן להוסיף.
  • 4. מגישים עם חלה טריה או לחם טרי שחור/לבן.
  • גיוונים: אלה שלא אוכלים אברים פנימיים ניתן לעשות את אותו רוטב ולהכניס חתיכות קטנות של פרגית או הודו אדום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully