עוגת תפוזים בחושה עם ג'ינג'ר

דדיה פרוזניאק, השף קונדיטור של רשת Buy The Way, משתף במתכון לעוגת תפוזים בחושה עם ג'ינג'ר ומרציפן שתמלא את הבית שלכם בריח משכר של הדרים

מתכון מאת: דדיה פרוזניאק, מערכת וואלה!
עוגת תפוזים וסלט תפוזים, פרדס תפוזי השמוטי של חיים צחורי. נמרוד סונדרס
עוגת תפוזים וסלט תפוזים, פרדס תפוזי השמוטי של חיים צחורי

מצרכים

  • 50 גרם מרציפן בטמפרטורת החדר (או 25 גרם שקדים טחונים+25 גרם אבקת סוכר)
  • 1/2 כוס סוכר (120גרם)
  • 3 ביצים (מידהL) בטמפרטורת החדר
  • כפית גרידת תפוז
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות (40 גרם)שמנת מתוקה
  • 2 כפות מיץ תפוז
  • כוס פחות 2 כפות קמח (120 גרם)
  • 1/4 כוס ג'ינג'ר מסוכר
  • 2 כפות תפוז מסוכר
  • 2 כפיות דבש
  • לציפוי:
  • חצי כוס (50גרם) אבקת סוכר
  • כףמיץ תפוז

אופן ההכנה

  • 1.במעבד מזון עם וו גיטרה מערבבים את המרציפן עם הסוכר ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה. מחליפים את וו הגיטרה למטרפה ומקציפים את הביצים עם המרציפן כ-10 דקות.
  • 2. במקביל ממיסים את החמאה עם הדבש ומוסיפים לה את השמנת, מיץ התפוזים וגרידת התפוז.
  • 3.מקפלים בעדינות את תערובת החמאה והשמנת עם הביצים והמרציפן המוקצפים, מוסיפים קמח ואבקת אפיה מנופים, הג'ינג'ר המסוכר והתפוז המסוכר וממשיכים לקפל בעדינות.
  • 4. מעבירים את המסה לתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת נייר אפייה ואופים בחום של 150 מעלות כ-45 דקות.
  • 5.מערבבים את חומרי הציפוי בקערה, משחררים את שולי העוגה מהתבנית בעזרת סכין ומברישים את העוגה פעמיים בציפוי. מחזירים לתנור לדקה נוספת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully