עכשיו כשהקישואים כל כך שמנמנים, מתוקים וטעימים - יש לי חשק לקנות מהם כל הזמן. לביבות, פשטידות וגיבץ' הם החשודים המידיים להכנה, אבל הדרך הכי טעימה ליהנות מטעמם המצוין היא בממולאים שבזכות המכשיר לריקון שקניתי אצל הירקן, זה כל כך פשוט לרוקן אותם, שזה מביך.
מכינים ומסדרים את כל המצרכים
חוצים את הקישואים, ומרוקנים כל חצי מתוכנו
מכינים את המלית: מוסיפים אורז לכרישה המוזהבת
אם רוצים, מוסיפים גם בשר טחון למלית
ממלאים את הקישואים, ומניחים בסיר עם חומרי הרוטב
מבשלים כ-40 דקות עד לריכוך מלא האורז והקישואים
קישואים מולאים בקלי קלות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10קישואים
- מלח
למלית
- ½גבעולכרישה קצוץ
- 3כפותשמן זית
- ½כוסאורז
- 150גרםבשר טחון בקר (לא חובה)
- 1כוסעגבניות מרוסקות (שרי או רגילות)
- חופןעלי נענע קצוצים
- מלח
- פלפל שחור
לנוזל הבישול
- 2כפותשמן זית
- 1שן שום כתושה
- 1עגבניה קצוצה
- 3גבעולינענע
- מלח
- פלפל שחור
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים קישואים מולאים בקלי קלות?
- 1חוצים את הקישואים ומרוקנים כל חצי מתוכנו. מניחים בקערה עם מי מלח. זה חשוב, כדי שהם יומלחו ולא יהיו תפלים אחרי הבישול.
- 2בינתיים מזהיבים את הכרישה במחבת עם שמן זית, מוסיפים אורז ומערבבים 3 דקות. אם רוצים מוסיפים בשר, מתבלים ובוחשים בכף עץ כדי לפורר אותו בתערובת. מוסיפים עגבניות מרוסקות ונענע. מערבבים ומבשלים יחד 5 דקות. מצננים, מסננים ושומרים את הנוזלים לבישול הממולאים.
- 3ממלאים את חצאי הקישואים במלית שהכנו ומשאירים חצי ס"מ מרווח כדי לתת לגרגרי האורז מקום לתפוח בבישול.
- 4מניחים אותם בסיר רחב ודי שטוח עם חומרי הרוטב והנוזלים ששמרנו מבישול המלית. אם נותר בסיר חלל פנוי מניחים עגבניות שרי או ירק אחר, כדי שתהיה לקישואים הממולאים תמיכה.
- 5מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהאורז רך מאוד וגם הקישואים. אפשר לבשל יותר ורק לדאוג לנוזלים. אפשר גם להעביר לתנור להשחמה וצמצום הרוטב.