פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קישואים מולאים בקלי קלות

      עכשיו כשהקישואים כל כך שמנמנים, מתוקים וטעימים - יש לי חשק לקנות מהם כל הזמן. לביבות, פשטידות וגיבץ' הם החשודים המידיים להכנה, אבל הדרך הכי טעימה ליהנות מטעמם המצוין היא בממולאים שבזכות המכשיר לריקון שקניתי אצל הירקן, זה כל כך פשוט לרוקן אותם, שזה מביך

      2 מדרגים / 3.43 כוכבים

      קישואים ממולאים (נמרוד סונדרס)
      קישואים ממולאים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-20 ממולאים:
      • 10 קישואים
      • מלח
      • למלית:
      • חצי גבעול כרישה קצוצה
      • 3 כפות שמן זית
      • חצי כוס אורז
      • 150 גרם בשר טחון (לא חובה)
      • מלח ופלפל שחור
      • כוס עגבניות מרוסקות (שרי או רגילות)
      • חופן עלי נענע קצוצים
      • לנוזל הבישול:
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 שן שום כתושה
      • עגבניה קצוצה
      • 3 גבעולי נענע
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. חוצים את הקישואים ומרוקנים כל חצי מתוכנו. מניחים בקערה עם מי מלח. זה חשוב, כדי שהם יומלחו ולא יהיו תפלים אחרי הבישול.
      • 2. מזהיבים את הכרישה במחבת עם שמן זית, מוסיפים אורז ומערבבים 3 דקות. אם רוצים מוסיפים בשר, מתבלים ובוחשים בכף עץ כדי לפורר אותו בתערובת. מוסיפים עגבניות מרוסקות ונענע. מערבבים ומבשלים יחד 5 דקות. מצננים, מסננים ושומרים את הנוזלים לבישול הממולאים.
      • 3. ממלאים את חצאי הקישואים במלית שהכנו ומשאירים חצי ס"מ מרווח כדי לתת לגרגרי האורז מקום לתפוח בבישול.
      • 4. מניחים אותם בסיר רחב ודי שטוח עם חומרי הרוטב והנוזלים ששמרנו מבישול המלית. אם נותר בסיר חלל פנוי מניחים עגבניות שרי או ירק אחר, כדי שתהיה לקישואים הממולאים תמיכה.
      • 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהאורז רך מאוד וגם הקישואים. אפשר לבשל יותר ורק לדאוג לנוזלים. אפשר גם להעביר לתנור להשחמה וצמצום הרוטב.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -