עוגת מרציפן עשירה ללא חמאה וגלוטן
עוגת מרציפן ללא גלוטן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ:
- 6 ביצים
- 400 גרם מרציפן גולמי
- ½ כפית אבקת אפייה (לא חובה)
- קליפת תפוז מגוררת
- לקישוט:
- שקדים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. משמנים את תבנית הטבעת.
- 3. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית, ואופים במשך רבע שעה. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, ואופים עוד כ-45 דקות עד שהיא יציבה ושחומה (דוקרים עם קיסם - אם הוא יוצא נקי, היא מוכנה).
- 4. מצננים את העוגה, הופכים אותה ומשחררים אותה מהתבנית.
- 5. אם רוצים מקשטים עם אבקת סוכר ושבבי שקדים.
- טיפ: אפשר לשלב פירות לפי הטעם בתוך הבלילה של העוגה - פירות יער למשל.