עוגת מרציפן תפוז ללא גלוטן
איך מכינים עוגה בלי קמח, בלי חמאה, בלי מיקסר ורק בשעה אחת? אורלי פלאי-ברונשטיין טוענת שכאשר החיים מציבים אתגרים, אפשר להכין מהם עוגת מרציפן עשירה ונפלאה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- תבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ:
- 6 ביצים
- 400 גרם מרציפן גולמי
- ½ כפית אבקת אפייה (לא חובה)
- קליפת תפוז מגוררת
- לקישוט (לא חובה):
- שקדים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. משמנים את תבנית הטבעת.
- 3. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית, ואופים במשך רבע שעה. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, ואופים עוד כ-45 דקות עד שהיא יציבה ושחומה (דוקרים עם קיסם - אם הוא יוצא נקי, היא מוכנה).
- 4. מצננים את העוגה, הופכים אותה ומשחררים אותה מהתבנית.
- 5. אם רוצים מקשטים עם אבקת סוכר ושבבי שקדים.
- טיפ: אפשר לשלב פירות לפי הטעם בתוך הבלילה של העוגה - פירות יער למשל.