וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מרציפן תפוז ללא גלוטן

איך מכינים עוגה בלי קמח, בלי חמאה, בלי מיקסר ורק בשעה אחת? אורלי פלאי-ברונשטיין טוענת שכאשר החיים מציבים אתגרים, אפשר להכין מהם עוגת מרציפן עשירה ונפלאה

מתכון מאת: אורלי פלאי- בורנשטיין, מערכת וואלה

עוגת מרציפן עבור סוגת. נמרוד סונדרס
עוגת מרציפן עבור סוגת

מצרכים למתכון

  • תבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ:
  • 6 ביצים
  • 400 גרם מרציפן גולמי
  • ½ כפית אבקת אפייה (לא חובה)
  • קליפת תפוז מגוררת
  • לקישוט (לא חובה):
  • שקדים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. משמנים את תבנית הטבעת.
  • 3. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית, ואופים במשך רבע שעה. מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, ואופים עוד כ-45 דקות עד שהיא יציבה ושחומה (דוקרים עם קיסם - אם הוא יוצא נקי, היא מוכנה).
  • 4. מצננים את העוגה, הופכים אותה ומשחררים אותה מהתבנית.
  • 5. אם רוצים מקשטים עם אבקת סוכר ושבבי שקדים.
  • טיפ: אפשר לשלב פירות לפי הטעם בתוך הבלילה של העוגה - פירות יער למשל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully