פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלי כרוב ממולאים בכל טוב

      הכרוב הוא אחד הירקות שהכי כיף וקל למלא, ואורלי פלאי - ברונשטיין מחביאה בתוכו מילוי ביתי ונפלא של בשר ואורז עגול מלא ועוטפת אותם בטעמים חמצמצים של חורף

      8 מדרגים / 3.33 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-6 מנות
      • 1 כרוב לבן גדול
      • פרוסות מ-2 עגבניות
      • למלית:
      • 1 כוס אורז עגול מלא
      • 200 גרם בשר בקר טחון
      • 1 בצל קצוץ דק-דק
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 4 כפות שמן זית
      • 1 כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
      • לרוטב:
      • 3 כפות שמן זית
      • 2 כוסות מרק עוף או מים
      • מיץ סחוט מ-2 לימונים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הכרוב למילוי: מבשלים כרוב בסיר גדול עם מים. מומלץ לפני כן לקרוץ את ליבתו, כפי שניתן לראות בסרטון לעיל. בכל פעם שהעלה החיצוני משנה צבע ונעשה שקוף מפרידים אותו מראש הכרוב, מעבירים לקערה וממשיכים בבישול.
      • 2. מכינים את המלית: מבשלים את האורז המלא בסיר עם שפע מי מלח רותחים במשך 20 דקות לריכוך ראשוני. מסננים, מצננים ומערבבים עם הבשר הטחון ויתר חומרי המלית.
      • 3. ממלאים ומבשלים: מניחים כפית על כל מחצית עלה ומגלגלים לרוחב, כמו סיגר, אבל בלי לקפל את השוליים.
      • 4. מסדרים פרוסות של עגבניות בתחתית הסיר ומניחים עליהן את הממולאים בשכבות.
      • 5. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר הממולאים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז רך מאוד.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -