מרק פטריות חורף
זו שעתן היפה של הפטריות והשווקים עכשיו מלאים בהן. זה הזמן להצטייד בכמה סוגים, מוכרים יותר וגם מוכרים פחות ולהכין מרק עשיר וחורפי
מרק פטריות חורפי (צילום: אפיק גבאי, יח"צ)
מחשבון המרות
- ל-4-6 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב ופרוסות לעובי בינוני (או בבצל גדול)
- 50 גרם חמאה (אפשר פחות, או לשים עוד שמן זית במקום)
- 4 סלסילות (1 ק"ג) פטריות מסוגים שונים
- כפית עלי טימין טריים או מיובשים
- 2 כפיות קמח (או קורנפלור)
- 2-3 כפות רוטב סויה
- 1 תפוח אדמה בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות (לא חובה לקלף)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעל להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
- 2. מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את החמאה, הטימין וכל הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהפטריות התרככו ומרבית נוזליהן התאדו. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שהוא מסמיך את כל מה שנמצא בסיר.
- 3. מוסיפים את הסויה, מעט מלח, פלפל, את קוביות תפוחי האדמה, ו-6 כוסות מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלחלפי הטעם.
- מגישים ביחד עם לחם שיספוג את המרק העשיר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה