בתור ילד, כשהייתי יושב עם המשפחה בקפולסקי האגדי, תמיד הייתי מזמין מרק פטריות. בחורף וגם בקיץ שאבתי הנאה גדולה מלגימת המרק הלבן ובו פיסות פטריות מלאות עסיס. המתכון שיבוא מיד אמנם שונה מאוד מהמרק ההוא, אבל הוא מצליח להעביר כמויות נכבדות של טעם בלי להשתמש בחלב או שמנת.
הסוד: רוטב סויה- עדיף כזה בתסיסה טבעית, שמוסיף טעם אוממי נהדר. ברשימת המצרכים ישנן התאמות למי שנמנע מגלוטן או מוצרי חלב וגם למי שרוצה להעשיר את המרק אפילו יותר.
מרק פטריות חורף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3כפותשמן זית
- 2כרישות בגודל בינוני - שטופות היטב ופרוסות (או בצל גדול)
- 50גרםחמאה (אפשר פחות, או לשים עוד שמן זית במקום)
- 4סלסלותפטריות טריות מסוגים שונים
- 1כפיתעלי טימין יבשים או טריים
- 2כפותקמח (או קורנפלור)
- 2-3כפותסויה
- 1תפוח אדמה - חתוך לקוביות קטנות (לא חובה לקלף)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 6כוסותמים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק פטריות חורף?
- 1מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעל להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
- 2מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את החמאה, הטימין וכל הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהפטריות התרככו ומרבית נוזליהן התאדו.
- 3מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שהוא מסמיך את כל מה שנמצא בסיר.
- 4מוסיפים את הסויה, מעט מלח, פלפל שחור, את קוביות תפוחי האדמה, ו-6 כוסות מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- 5מבשלים מעל להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלח לפי הטעם. מגישים ביחד עם לחם שיספוג את המרק העשיר.
- רוצים להוסיף פטריות מיובשות? משרים חופן פטריות שיטאקי מיובשות ו/או פטריות מיובשות אחרות כמו פורצ'יני כ-30 דקות ב-2 כוסות מים רותחים. סוחטים, קוצצים ומוסיפים עם הפטריות הטריות. את הנוזלים יוצקים במקום חלק מכמות המים במרק.
- אוהבים יין לבן במרק? אפשא להוסיף חצי כוס יין לבן יחד עם הסויה.