מתכונים חמים

מרק פטריות חורף

זו שעתן היפה של הפטריות והשווקים עכשיו מלאים בהן. זה הזמן להצטייד בכמה סוגים, מוכרים יותר וגם מוכרים פחות ולהכין מרק עשיר וחורפי

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק פטריות חורפי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב ופרוסות לעובי בינוני (או בבצל גדול)
  • 50 גרם חמאה (אפשר פחות, או לשים עוד שמן זית במקום)
  • 4 סלסילות (1 ק"ג) פטריות מסוגים שונים
  • כפית עלי טימין טריים או מיובשים
  • 2 כפיות קמח (או קורנפלור)
  • 2-3 כפות רוטב סויה
  • 1 תפוח אדמה בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות (לא חובה לקלף)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעל להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
  • 2. מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את החמאה, הטימין וכל הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה אגב ערבוב כ-10 דקות, עד שהפטריות התרככו ומרבית נוזליהן התאדו. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שהוא מסמיך את כל מה שנמצא בסיר.
  • 3. מוסיפים את הסויה, מעט מלח, פלפל, את קוביות תפוחי האדמה, ו-6 כוסות מים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה התרככו. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלחלפי הטעם.
  • מגישים ביחד עם לחם שיספוג את המרק העשיר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully