מרק שעועית לבנה ופטריות
מתכון של עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" למרק שעועית לבנה ופטריות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם שעועית לבנה
- 3 ליטר ציר עוף או מים
- 100 גרם (1 כוס) פטריות שמפיניון קצוצות
- 50 גרם (1/2 כוס) פטריות פורטבלו קצוצות
- 2 גזרים קלופים וקצוצים
- 2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
- 2 בצלים קצוצים
- 5 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה
- 1. שמים בסיר שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט. מוסיפים גזר, שום וסלרי. מערבבים. מוסיפים את הפטריות והשעועית הלבנה.
- 2. מוסיפים מים או ציר. מביאים את המרק לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 45 דקות עד שעה וחצי, או עד שהשעועית רכה לחלוטין.
- 3. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר ידני.
- 4. מגישים עם מעט קרם פרש או גבינת עזים חריפה ושמן זית.