מרק תפוחי אדמה, פטריות וגריסים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 2 בצלים מקולפים
- 2 כרשות מנוקות
- 2 גזרים קלופים
- 1 מקל סלרי
- 4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1/2 קילו פטריות שמפיניון חתוכות
- 1 כפית של פטריות פורצ'יני מיובשות, שהושרו במים ונקצצו
- 1 כוס גריסים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את כל הירקות ומעבירים לסיר.
- 2. מכסים במים ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כשעה.
- 3. בסיר נפרד מבשלים את הגריסים, מסננים ומניחים בצד.
- 4. בעזרת בלנדר מוט טוחנים חלק מהמסה, ורק אז מוסיפים את הגריסים.
- 5. מתקנים תיבול, מחלקים לקערות אישיות, מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.