וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוס שוקולד וקצפת קרמל

בלי יותר מידי מצרכים ובלאגן, השף קונדיטורית ענת קורוטיץ מלמדת איך מכינים מוס שוקולד מריר עם קצפת קרמל מושחתת מעליו

מתכון מאת: ענת קורוטיץ, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • למוס שוקולד:
  • 1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר
  • 2 ביצים
  • 1 + 1.5 כוסות שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס סוכר
  • לקצפת הקרמל:
  • 2 כפות ממרח לוטוס או ספקולוס
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • להגשה (אופציונלי):
  • מעט שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השוקולד מעל באן מרי או במיקרו (בפולסים קצרים).
  • 2. טורפים את הביצים בקערה.
  • 3. במקביל, מחממים כוס אחת של שמנת מתוקה ביחד עם הסוכר עד לסף רתיחה (לא להביא לרתיחה).
  • 4. שופכים את השמנת החמה בזרם דק לתוך הביצים, ומערבבים מהר. מחזירים את תערובת הביצים לסיר בו חיממנו את השמנת, ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב בלתי פוסק עם לקקן (אם יש לכם מדחום, הטמפרטורה צריכה להגיע ל-82-84 מעלות. אם לא, זה השלב לפני שמתחיל הבעבוע. רתיחה תגרום לביצים להתקרש).
  • 5. מורידים מהאש, ושופכים על גבי השוקולד. טיפ: מומלץ להעביר את מסת הביצים דרך מסננת כדי לסנן חתיכות ביצים שהתקרשו, במידה ויש). מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה נקיה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
  • 6. לאחר שעתיים, מקציפים 1.5 כוסות שמנת מתוקה קרה, ומקפלים לתוך תערובת השוקולד באצמעות לקקן. מחלקים את המוס בין הכוסות.
  • 7. הכנת הקצפת: מקציפים כוס שמנת מתוקה יחד עם ממרח הקרמל (לוטוס או ספקולוס). באמצעות כפית, מחלקים תלוליות קצפת מעל המוס.
  • 8. לפני ההגשה ניתן לגרד מעל שוקולד מריר.
  • מוס גבינה וניל שוקולד

  • מוס שוקולד עשיר

  • מוס שוקולד שיכור בכוס שמפניה

  • פאי לימון קלאסי

  • עוגת שוקולד בננה במחבת

  • מילקי שוקולד - קפה

  • בבקה שוקולד

  • שוקופאי של מיקי שמו

  • טארט שוקולד וקרמל מלוח

  • שוקולטה - מעדן שוקולד חורפי

  • חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

  • גלידוניות מרוקאיות

  • פבלובה מוס שוקולד

  • חיתוכיות שוקולד, ביסקוויטים ופקאנים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully