- 1. ממיסים את השוקולד מעל באן מרי או במיקרו (בפולסים קצרים).
-
- 2. טורפים את הביצים בקערה.
-
- 3. במקביל, מחממים כוס אחת של שמנת מתוקה ביחד עם הסוכר עד לסף רתיחה (לא להביא לרתיחה).
-
- 4. שופכים את השמנת החמה בזרם דק לתוך הביצים, ומערבבים מהר. מחזירים את תערובת הביצים לסיר בו חיממנו את השמנת, ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב בלתי פוסק עם לקקן (אם יש לכם מדחום, הטמפרטורה צריכה להגיע ל-82-84 מעלות. אם לא, זה השלב לפני שמתחיל הבעבוע. רתיחה תגרום לביצים להתקרש).
-
- 5. מורידים מהאש, ושופכים על גבי השוקולד. טיפ: מומלץ להעביר את מסת הביצים דרך מסננת כדי לסנן חתיכות ביצים שהתקרשו, במידה ויש). מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה נקיה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
-
- 6. לאחר שעתיים, מקציפים 1.5 כוסות שמנת מתוקה קרה, ומקפלים לתוך תערובת השוקולד באצמעות לקקן. מחלקים את המוס בין הכוסות.
-
- 7. הכנת הקצפת: מקציפים כוס שמנת מתוקה יחד עם ממרח הקרמל (לוטוס או ספקולוס). באמצעות כפית, מחלקים תלוליות קצפת מעל המוס.
-
- 8. לפני ההגשה ניתן לגרד מעל שוקולד מריר.