וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגז בנדיקט שקשוקה סטייל

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות
  • 5 כפות שמן זית
  • 250 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 4 שיני שום
  • פלפל חריף ירוק פרוס דק (לפי הטעם)
  • כוס טחינה מוכנה
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה
  • 2 פרוסות לחם לבן
  • 2 ביצים
  • 3 כפות חומץ
  • כוס וחצי מים

אופן ההכנה

  • 1. השקשוקה: במחבת יוצקים את שמן הזית, מוסיפים עגבניות, שום ופלפל חריף ומטגנים כחמש דקות. מתבלים במלח פלפל. מנמיכים להבה ומבשלים חמש דק נוספות, מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה ושמים בצד.
  • 2. הלחם: קולים את פרוסות הלחם עד להשחמה במחבת פסים עם מעט שמן זית .
  • 3. הביצים: בסיר קטן מרתיחים את המים עם החומץ . כשהם רותחים יוצרים מערבולת בעזרת כף ושוברים פנימה ביצה, למרכזה של המערבולת. מבשלים על אש נמוכה על סף רתיחה כשתי דקות. רצוי להכין את הביצים אחת אחת ולא ביחד.
  • 4. ההגשה: מסדרים את העגבניות על הלחם, מעל את הביצה יוצקים מעט טחינה וזורים פטרוזיליה קצוצה.
  • שקשוקה ירוקה עם גבינה צפתית

  • המבורגר עם ביצה עלומה

  • אגז בנדיקט

  • סלט אטריות רענן

  • סלט ביצים פיקנטי

  • מקושקשת טוניסאית

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • בצק עלים במילוי פטריות וגבינות

  • טחינת דלעת כתומה

  • לביבות כרישה, גבינות ויין לבן

  • מאפינס קינואה ובטטה

  • סלט ביצים עם בצל מטוגן

  • קציצות עיראקיות של סבתא

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully