פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      אגז בנדיקט שקשוקה סטייל

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות

      מצרכים

      • ל-2 מנות
      • 5 כפות שמן זית
      • 250 גרם עגבניות שרי חצויות
      • 4 שיני שום
      • פלפל חריף ירוק פרוס דק (לפי הטעם)
      • כוס טחינה מוכנה
      • פטרוזיליה קצוצה להגשה
      • 2 פרוסות לחם לבן
      • 2 ביצים
      • 3 כפות חומץ
      • כוס וחצי מים

      אופן ההכנה

      • 1. השקשוקה: במחבת יוצקים את שמן הזית, מוסיפים עגבניות, שום ופלפל חריף ומטגנים כחמש דקות. מתבלים במלח פלפל. מנמיכים להבה ומבשלים חמש דק נוספות, מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה ושמים בצד.
      • 2. הלחם: קולים את פרוסות הלחם עד להשחמה במחבת פסים עם מעט שמן זית .
      • 3. הביצים: בסיר קטן מרתיחים את המים עם החומץ . כשהם רותחים יוצרים מערבולת בעזרת כף ושוברים פנימה ביצה, למרכזה של המערבולת. מבשלים על אש נמוכה על סף רתיחה כשתי דקות. רצוי להכין את הביצים אחת אחת ולא ביחד.
      • 4. ההגשה: מסדרים את העגבניות על הלחם, מעל את הביצה יוצקים מעט טחינה וזורים פטרוזיליה קצוצה.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -