אגז בנדיקט שקשוקה סטייל

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק, בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-2 מנות
  • 5 כפות שמן זית
  • 250 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 4 שיני שום
  • פלפל חריף ירוק פרוס דק (לפי הטעם)
  • כוס טחינה מוכנה
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה
  • 2 פרוסות לחם לבן
  • 2 ביצים
  • 3 כפות חומץ
  • כוס וחצי מים

אופן ההכנה

  • 1. השקשוקה: במחבת יוצקים את שמן הזית, מוסיפים עגבניות, שום ופלפל חריף ומטגנים כחמש דקות. מתבלים במלח פלפל. מנמיכים להבה ומבשלים חמש דק נוספות, מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה ושמים בצד.
  • 2. הלחם: קולים את פרוסות הלחם עד להשחמה במחבת פסים עם מעט שמן זית .
  • 3. הביצים: בסיר קטן מרתיחים את המים עם החומץ . כשהם רותחים יוצרים מערבולת בעזרת כף ושוברים פנימה ביצה, למרכזה של המערבולת. מבשלים על אש נמוכה על סף רתיחה כשתי דקות. רצוי להכין את הביצים אחת אחת ולא ביחד.
  • 4. ההגשה: מסדרים את העגבניות על הלחם, מעל את הביצה יוצקים מעט טחינה וזורים פטרוזיליה קצוצה.
  • שקשוקה ירוקה עם גבינה צפתית

  • המבורגר עם ביצה עלומה

  • אגז בנדיקט

  • סלט ניסואז אביבי

  • אוזני המן במילוי תפוחי אדמה

  • לביבות כרובית, פטה ועשבי תיבול

  • מאפינס גזר וסלק

  • מאפינס בטטה ותירס

  • סלט סביח צבעוני

  • קציצות קישואים ונענע

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • מתכון ללחם בטטה מושלם בסיר

  • מאפינס קישואים ושיבולת שועל

  • בורקיטס במילוי חציל קלוי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully