פריכות היא שם המשחק במנה הזו, ולכן חשוב להשתמש בחסות טריות מאוד. אפשר כמובן להמיר את סוג החסה בסוגים אחרים שאוהבים, אך מומלץ מאוד כן להשתמש בעלי אנדיב אשר מעבר לפריכות הטבעית שלהם - מוסיפים גם מרירות עדינה שמאזנת את הטעמים המתוקים של הויניגרט.
אם רוצים לשדרג ולהכניס קצת טעם ועניין במרור שעל צלחת הפסח, הסלט הזה ישתלב נהדר בארוחת החג.
מתכון מתוך הפקת מתכוני דבש עם מלגו ומלבר
כל המתכונים לפסח נמצאים כאן
סלט חסה ואנדיב בוינגרט פטל ודבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1חסה משי (חסה אלון) ירוקה
- 1חסה משי (חסה אלון) סגולה
- 2ראשי אנדיב
לוויניגרט פטל:
- ⅓כוסחומץ פטל (50 גרם)
- 1כףדבש
- 1כפיתחרדל
- ¼כפיתמלח
- 1כוסשמן (250 מ"ל)
לשקדים קלויים:
- 250גרםשקדים פרוסים
- ⅓כוססוכר חום
- 2כפותמים
- ½כףפפריקה מעושנת
הגשה
- מיץ לימון מלימון אחד
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סלט חסה ואנדיב בוינגרט פטל ודבש?
- 1ויניגרט פטל: במעבד מזון, מערבבים את כל המרכיבים, למעט השמן. אותו מזלפים בהדרגה לאט לאט תוך כדי הפעולה. מפסיקים לערבב כאשר הרוטב הסמיך מעט.
- 2השקדים הקלויים: מרתיחים את המים, הסוכר והפפריקה. בקערה, מניחים את השקדים הפרוסים, ושופכים מעל את תכולת הסיר שרתח. מערבבים, ומכניסים לתנור על גבי נייר אפייה לחום של 160 מעלות לכ-9 דקות. מוציאים, ומניחים בצד שיתקרר.
- 3הרכבת המנה: מפרידים את עלי האנדיב וקורעים גס את עלי החסה השטופים. מערבבים בקערה עם ויניגרט הפטל ומיץ הלימון. מפזרים את השקדים הקלויים מלמעלה, ומגישים.