פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט חסה בוינגרט פטל ודבש

      פריכות היא שם המשחק במנה הזו, ולכן חשוב להשתמש בחסות טריות מאוד. אפשר כמובן להמיר את סוג החסה בסוגים אחרים שאוהבים, אך מומלץ מאוד כן להשתמש בעלי אנדיב אשר מעבר לפריכות הטבעית שלהם - מוסיפים גם מרירות עדינה שמאזנת את הטעמים המתוקים של הויניגרט

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקת דבש עם מלגו ומלבר (אפיק גבאי)
      הפקת דבש עם מלגו ומלבר (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-4 אנשים:
      • 1 ראש חסה אלון ירוק שטוף
      • 1 ראש חסה אלון סגול שטוף
      • 2 ראשי אנדיב
      • לויניגרט הפטל:
      • 50 גרם חומץ פטל (1/3 כוס)
      • 25 גרם דבש (כף)
      • 15 גרם חרדל חלק (כפית)
      • רבע כפית מלח דק
      • 250 גרם שמן סויה (כוס)
      • לשקדים הקלויים:
      • 250 גרם שקדים מולבנים פרוסים (כוס)
      • 50 גרם סוכר חום (1/3 כוס)
      • 25 גרם מים (2 כפות)
      • חצי כף פפריקה מעושנת
      • להגשה:
      • מיץ מלימון טרי

      אופן ההכנה

      • 1. ויניגרט פטל: במעבד מזון, מערבבים את כל המרכיבים, למעט השמן. אותו מזלפים בהדרגה לאט לאט תוך כדי הפעולה. מפסיקים לערבב כאשר הרוטב הסמיך מעט.
      • 2. השקדים הקלויים: מרתיחים את המים, הסוכר והפפריקה. בקערה, מניחים את השקדים הפרוסים, ושופכים מעל את תכולת הסיר שרתח. מערבבים, ומכניסים לתנור על גבי נייר אפייה לחום של 160 מעלות לכ-9 דקות. מוציאים, ומניחים בצד שיתקרר.
      • 3. הרכבת המנה: מפרידים את עלי האנדיב וקורעים גס את עלי החסה. מערבבים בקערה עם ויניגרט הפטל ומיץ לימון. מפזרים את השקדים הקלויים מלמעלה, ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -