- 1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה: קמח, אבקת אפייה וסוכר. יוצרים גומה במרכז אליה שופכים את החומרים הרטובים: הביצים, החלמונים, החמאה, הליקר והמים. לשים עד שמתקבל בצק אחיד הומוגני ונעים. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
-
- 2. מחלקים את הבצק לכדורים של 80 גרם כל אחד.
-
- 3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור לעלה עגול ודקיק בקוטר 20 ס"מ בערך (אפשר יותר או מעט פחות).
-
- 4. מחממים שמן לטיגון בסיר קטן. חותכים בעזרת גלגלת רצועות לאורך כל 1.5 ס"מ. רק חשוב להשאיר את השוליים סביב שלמים (לא חותכים עד הסוף). מרימים את הבצק בעדינות ואוספים אותו לכדור כך שהרצועות יתבלבלו ויצרו מעין צרור. יש לעשות זאת בעדינות על מנת שהרצועות לא ידבקו בינהן. מניחים את הצרור בתוך המסננת, סוגרים ומכניסים לשמן החם.
-
- 4. מטגנים כ-4 דקות עד שהכדור מזהיב. מקררים מעט, משחררים מהמסננת וחוזרים על הפעולה עם יתרת הכדורים.
- מאבקים בהרבה אבקת סוכר או טובלים בשוקולד וזורים סוכריות צבעוניות או שברי אגוזים.
-
- *מומלץ לעבוד עם 2 מסננות במקביל על מנת להקל את העבודה.