- 1. שמים את הקינואה בסיר, מוסיפים ¾ 1 כוסות מים, מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומשהים 15 דקות. מערבבים מעט עם מזלג והקינואה מוכנה לשימוש.
-
- 2. בזמן שהקינואה מתבשלת, מכינים את הקישואים: חותכים אותם לקוביות בגודל בינוני. שמים במחבת רחבה את שמן הזית והקישואים, ומתבלים במעט מלח ופלפל. מטגנים מעל להבה בינונית, תוך ערבוב, בערך 10 דקות או עד שהקישואים רכים מעט אבל לא לגמרי (צבעם עדיין ירוק בהיר) ומעט זהובים. לחלופין, ניתן לערבב את הקישואים עם השמן, לתבל במלח ולשים על תבנית עם נייר אפייה, ולאפות ב-200 מעלות 10 דקות עד הזהבה קלה.
-
- 3. בקערה מערבבים את הקינואה המוכנה עם הנענע הקצוצה, קוביות הקישואים (ושמן הזית בו השתמשתם להכנתם) וקוביות המשמש או החמוציות. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ועוד שמן זית אם רוצים.
-
- 4. מעבירים לקערות ומעל כל מנה שמים מהטחינה המוכנה. מגישים מיד או שומרים במקרר ללא הטחינה עד שלושה ימים.