מתכונים חמים

בצק פריך לקיש מבייגלה

איך לא חשבנו על זה קודם? במקום להשקיע בבצק פריך לקיש, לאפות אפייה עיוורת ואז לגלות שהבצק צנח, מכינים ברגע בצק קראנצ'י ומושלם מבייגלה, חמאה ופרמזן

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קיש ירקות עם תחתית בצק מבייגלה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ
  • לקלתית:
  • 250 גרם בייגלה
  • 50 גרם פרמזן
  • 150 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל
  • למלית:
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם תרד קצוץ גס
  • 75 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחון טרי
  • 50 גרם גבינה בולגרית
  • מלח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הקלתית: במעבד מזון טוחנים ומעבדים את הבייגלה עם החמאה והפרמזן עד לקבלת פירורים לחים וגדולים.
  • מרפדים את הקלתית ומקפאים ל-10 דקות.
  • 2. המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים תוך כדי עירבוב כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומקררים מעט. מערבבים את הבטטה והבצל, עם התרד, מחצית מכמות גבינת הקשקבל, הבולגרית, אגוזי המלך ומתבלים.
  • 3. ההרכבה: מפזרים על הקלתית את יתרת הקשקבל, מסדרים את תערובת הירקות והגבינות באופן שווה, טורפים בקערה ביצים ושמנת ויוצקים על הקיש.
  • 4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות או שהקיש זהוב ומוכן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully