וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצק פריך לקיש מבייגלה

איך לא חשבנו על זה קודם? במקום להשקיע בבצק פריך לקיש, לאפות אפייה עיוורת ואז לגלות שהבצק צנח, מכינים ברגע בצק קראנצ'י ומושלם מבייגלה, חמאה ופרמזן

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

קיש ירקות עם תחתית בצק מבייגלה. דרור עינב,
קיש ירקות עם תחתית בצק מבייגלה/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ
  • לקלתית:
  • 250 גרם בייגלה
  • 50 גרם פרמזן
  • 150 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל
  • למלית:
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם תרד קצוץ גס
  • 75 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחון טרי
  • 50 גרם גבינה בולגרית
  • מלח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמנת

אופן ההכנה

  • 1. הקלתית: במעבד מזון טוחנים ומעבדים את הבייגלה עם החמאה והפרמזן עד לקבלת פירורים לחים וגדולים.
  • מרפדים את הקלתית ומקפאים ל-10 דקות.
  • 2. המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל 3-4 דקות. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים תוך כדי עירבוב כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומקררים מעט. מערבבים את הבטטה והבצל, עם התרד, מחצית מכמות גבינת הקשקבל, הבולגרית, אגוזי המלך ומתבלים.
  • 3. ההרכבה: מפזרים על הקלתית את יתרת הקשקבל, מסדרים את תערובת הירקות והגבינות באופן שווה, טורפים בקערה ביצים ושמנת ויוצקים על הקיש.
  • 4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות או שהקיש זהוב ומוכן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully