וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת חמאת בוטנים ושוקולד

העוגה הזו היא גן עדן לאוהבי חמאת בוטנים ושוקולד. עוגת בראוניז עסיסית, שמעליה שכבת קרם חמאת בוטנים, ועל הכל סירופ שוקולד וקוביות סניקרס

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

עוגת גלידה עם בוטנים של רונית אבידן שינפלד. נמרוד סונדרס
עוגת גלידה עם בוטנים של רונית אבידן שינפלד

מצרכים למתכון

  • לתבנית פיירקס שקופה או תבנית עגולה מספר 24:
  • 180 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • כוס קמח
  • או
  • אבקת אינסטנט להכנת בראוניז (הכנה לפי הוראות היצרן)
  • לקרם חמאת בוטנים:
  • 1 גביע גבינת שמנת (220 גרם) בטפמרטורת החדר
  • 1/4 כוס חלב
  • 4 כפות גדושות חמאת בוטנים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • לטופינג:
  • סירופ שוקולד לגלידה
  • 4 חטיפי סניקרס גדולים חתוכים לקוביות קטנות או חטיפי ריסס

אופן ההכנה

  • 1. לשכבת הבראוניז: ממיסים חמאה, שוקולד וסוכר במיקרו. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב בכל פעם. מוסיפים את הקמח ותמצית הווניל, ומערבבים עד להטמעת הקמח בבלילה. מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה, ואופים בחום 160 מעלות כ-15 דקות.
  • או: מכינים מאבקה להכנת בראוניז לפי ההוראות על האריזה. בשני המקרים חשוב להוציא את עוגת הבראוניז מהתנור כשמרכזה עדיין רוטט מעט כדי שתשמור על עסיסיותה. מצננים היטב.
  • 2. לשכבת קרם חמאת בוטנים: מערבבים היטב בעזרת מיקסר או מטרפה גבינת שמנת, חצי מכמות הסוכר, חמאת בוטנים וחלב לקרם חלק. מקציפים את השמנת לקצפת עם יתרת הסוכר. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים.
  • 3. להרכבה: מזליפים סירופ שוקולד על שכבת הבראוניז המצוננת, ומפזרים מחצית מכמות קוביות הסניקרס/ריסס, מורחים את קרם הגבינה וחמאת הבוטנים, מכניסים למקרר לשש שעות לפחות או למקפיא במידה ורוצים לקבל עוגת גלידה.
  • 4. לפני ההגשה שוב מזליפים מסירופ השוקולד ומפזרים את שאר קוביות הסניקרס/ריסס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully