- 1. לשכבת הבראוניז: ממיסים חמאה, שוקולד וסוכר במיקרו. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב בכל פעם. מוסיפים את הקמח ותמצית הווניל, ומערבבים עד להטמעת הקמח בבלילה. מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה, ואופים בחום 160 מעלות כ-15 דקות.
-
- או: מכינים מאבקה להכנת בראוניז לפי ההוראות על האריזה. בשני המקרים חשוב להוציא את עוגת הבראוניז מהתנור כשמרכזה עדיין רוטט מעט כדי שתשמור על עסיסיותה. מצננים היטב.
-
- 2. לשכבת קרם חמאת בוטנים: מערבבים היטב בעזרת מיקסר או מטרפה גבינת שמנת, חצי מכמות הסוכר, חמאת בוטנים וחלב לקרם חלק. מקציפים את השמנת לקצפת עם יתרת הסוכר. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה ומערבבים.
-
- 3. להרכבה: מזליפים סירופ שוקולד על שכבת הבראוניז המצוננת, ומפזרים מחצית מכמות קוביות הסניקרס/ריסס, מורחים את קרם הגבינה וחמאת הבוטנים, מכניסים למקרר לשש שעות לפחות או למקפיא במידה ורוצים לקבל עוגת גלידה.
-
- 4. לפני ההגשה שוב מזליפים מסירופ השוקולד ומפזרים את שאר קוביות הסניקרס/ריסס.