וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סניקרס מושחת עם ציפוי קרמלי

סניקרס ביתימעוגיות בוטנים במילוי קרם שוקולד וציפוי קרם טופי . שילוב מנצח

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה!

קינוח סניקרס כשר לפסח. נמרוד סונדרס
קינוח סניקרס כשר לפסח

מצרכים למתכון

  • עבור 10-15 חטיפים בינוניים
  • למעטפת:
  • 400 גרם (כ-13 עוגיות) עוגיות בוטנים כשל"פ
  • 1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 מים
  • למילוי:
  • 1/2 1 כוס (350 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 350 גרם שוקולד מריר (3 חפיסות)
  • לציפוי:
  • 130 גרם כ-14 יחידות) סוכריות טופי-קרמל רכות
  • (מומסים בפולסים במיקרוגל סמוך להרכבה)

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המעטפת: מכניסים למעבד מזון את המרכיבים לפי סדר הופעתם, ומתחילים לעבד במהירות בינונית עד שהעיסה מתגבשת.
  • 2. מעבירים את העיסה לנייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים ליריעה בעובי 2-4 מ"מ. מכניסים למקרר.
  • 3. הכנת המילוי: מניחים את השוקולד בקערה בינונית. בסיר קטן, מביאים את השמנת לרתיחה ושופכים מיד על גבי השוקולד. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומבריק.
  • 4. מרפדים כלי או תבנית קטנה (20X20) בנייר אפייה, ויוצקים מעל את התערובת. מניחים בצד בטמפרטורת החדר ל 5-7 דקות (עד שנוצר מעטה אטום מלמעלה). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • 5. הרכבת הקינוח: מוציאים את המעטפת ("בצק" הבוטנים) והמילוי (גנאש השוקולד) שהצטננו במקרר. מחלצים את המילוי מן התבנית, וחותכים ממנו פסים בעובי 1-2 ס"מ.
  • 6. מסירים את נייר האפייה העליון מעל יריעת המעטפת (בצק הבוטנים), ומניחים עליו, לאורך אחד הקצוות, את פסי גנאש השוקולד (המילוי). מגלגלים עד לכדי סגירה (כמו סושי). אם יש שוליים עודפים - חותכים ומסירים. מניחים עם התפר כלפי מטה.
  • 7. הכנת הציפוי: ממיסים את סוכריות הטופי-קרמל במיקרוגל, ומזלפים מיד, ביד חופשית, על גבי הרולים.
  • 8. מכניסים למקפיא לחצי שעה. מוציאים, ופורסים לחטיפים באורך 5-7 ס"מ. מגישים עם חיוך.
  • טיפים והמלצות:
  • 1. כדאי להכין את הגנאש למילוי יום לפני.
  • 2. מומלץ לתת למעטפת הבוטנים מנוחה של שעה במקרר.
  • 3. כדאי להקפיא את החתיכות המיועדות להגשה חצי שעה - שעה לפני, כדי לייצר מעטה פציח לציפוי.
  • ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים בכלי אטום לנוזלים.
  • ניתן לשמור לאורך זמן במקפיא, לאחר חיתוך ליחידות קטנות. להוציא רבע שעה לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully