פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סניקרס מושחת עם ציפוי קרמלי

      סניקרס ביתימעוגיות בוטנים במילוי קרם שוקולד וציפוי קרם טופי . שילוב מנצח

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קינוח סניקרס כשר לפסח (נמרוד סונדרס)
      קינוח סניקרס כשר לפסח (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור 10-15 חטיפים בינוניים
      • למעטפת:
      • 400 גרם (כ-13 עוגיות) עוגיות בוטנים כשל"פ
      • 1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה
      • 1 כף קורנפלור
      • 1 מים
      • למילוי:
      • 1/2 1 כוס (350 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 350 גרם שוקולד מריר (3 חפיסות)
      • לציפוי:
      • 130 גרם כ-14 יחידות) סוכריות טופי-קרמל רכות
      • (מומסים בפולסים במיקרוגל סמוך להרכבה)

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת המעטפת: מכניסים למעבד מזון את המרכיבים לפי סדר הופעתם, ומתחילים לעבד במהירות בינונית עד שהעיסה מתגבשת.
      • 2. מעבירים את העיסה לנייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים ליריעה בעובי 2-4 מ"מ. מכניסים למקרר.
      • 3. הכנת המילוי: מניחים את השוקולד בקערה בינונית. בסיר קטן, מביאים את השמנת לרתיחה ושופכים מיד על גבי השוקולד. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומבריק.
      • 4. מרפדים כלי או תבנית קטנה (20X20) בנייר אפייה, ויוצקים מעל את התערובת. מניחים בצד בטמפרטורת החדר ל 5-7 דקות (עד שנוצר מעטה אטום מלמעלה). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
      • 5. הרכבת הקינוח: מוציאים את המעטפת ("בצק" הבוטנים) והמילוי (גנאש השוקולד) שהצטננו במקרר. מחלצים את המילוי מן התבנית, וחותכים ממנו פסים בעובי 1-2 ס"מ.
      • 6. מסירים את נייר האפייה העליון מעל יריעת המעטפת (בצק הבוטנים), ומניחים עליו, לאורך אחד הקצוות, את פסי גנאש השוקולד (המילוי). מגלגלים עד לכדי סגירה (כמו סושי). אם יש שוליים עודפים - חותכים ומסירים. מניחים עם התפר כלפי מטה.
      • 7. הכנת הציפוי: ממיסים את סוכריות הטופי-קרמל במיקרוגל, ומזלפים מיד, ביד חופשית, על גבי הרולים.
      • 8. מכניסים למקפיא לחצי שעה. מוציאים, ופורסים לחטיפים באורך 5-7 ס"מ. מגישים עם חיוך.
      • טיפים והמלצות:
      • 1. כדאי להכין את הגנאש למילוי יום לפני.
      • 2. מומלץ לתת למעטפת הבוטנים מנוחה של שעה במקרר.
      • 3. כדאי להקפיא את החתיכות המיועדות להגשה חצי שעה - שעה לפני, כדי לייצר מעטה פציח לציפוי.
      • ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים בכלי אטום לנוזלים.
      • ניתן לשמור לאורך זמן במקפיא, לאחר חיתוך ליחידות קטנות. להוציא רבע שעה לפני ההגשה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -