- 1. הכנת המעטפת: מכניסים למעבד מזון את המרכיבים לפי סדר הופעתם, ומתחילים לעבד במהירות בינונית עד שהעיסה מתגבשת.
-
- 2. מעבירים את העיסה לנייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים ליריעה בעובי 2-4 מ"מ. מכניסים למקרר.
-
- 3. הכנת המילוי: מניחים את השוקולד בקערה בינונית. בסיר קטן, מביאים את השמנת לרתיחה ושופכים מיד על גבי השוקולד. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומבריק.
-
- 4. מרפדים כלי או תבנית קטנה (20X20) בנייר אפייה, ויוצקים מעל את התערובת. מניחים בצד בטמפרטורת החדר ל 5-7 דקות (עד שנוצר מעטה אטום מלמעלה). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
-
- 5. הרכבת הקינוח: מוציאים את המעטפת ("בצק" הבוטנים) והמילוי (גנאש השוקולד) שהצטננו במקרר. מחלצים את המילוי מן התבנית, וחותכים ממנו פסים בעובי 1-2 ס"מ.
-
- 6. מסירים את נייר האפייה העליון מעל יריעת המעטפת (בצק הבוטנים), ומניחים עליו, לאורך אחד הקצוות, את פסי גנאש השוקולד (המילוי). מגלגלים עד לכדי סגירה (כמו סושי). אם יש שוליים עודפים - חותכים ומסירים. מניחים עם התפר כלפי מטה.
-
- 7. הכנת הציפוי: ממיסים את סוכריות הטופי-קרמל במיקרוגל, ומזלפים מיד, ביד חופשית, על גבי הרולים.
-
- 8. מכניסים למקפיא לחצי שעה. מוציאים, ופורסים לחטיפים באורך 5-7 ס"מ. מגישים עם חיוך.
-
- טיפים והמלצות:
- 1. כדאי להכין את הגנאש למילוי יום לפני.
- 2. מומלץ לתת למעטפת הבוטנים מנוחה של שעה במקרר.
- 3. כדאי להקפיא את החתיכות המיועדות להגשה חצי שעה - שעה לפני, כדי לייצר מעטה פציח לציפוי.
-
- ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים בכלי אטום לנוזלים.
-
- ניתן לשמור לאורך זמן במקפיא, לאחר חיתוך ליחידות קטנות. להוציא רבע שעה לפני ההגשה.