סניקרס מושחת עם ציפוי קרמלי
סניקרס ביתימעוגיות בוטנים במילוי קרם שוקולד וציפוי קרם טופי . שילוב מנצח
מצרכים
- עבור 10-15 חטיפים בינוניים
- למעטפת:
- 400 גרם (כ-13 עוגיות) עוגיות בוטנים כשל"פ
- 1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקה
- 1 כף קורנפלור
- 1 מים
- למילוי:
- 1/2 1 כוס (350 מ"ל) שמנת מתוקה
- 350 גרם שוקולד מריר (3 חפיסות)
- לציפוי:
- 130 גרם כ-14 יחידות) סוכריות טופי-קרמל רכות
- (מומסים בפולסים במיקרוגל סמוך להרכבה)
אופן ההכנה
- 1. הכנת המעטפת: מכניסים למעבד מזון את המרכיבים לפי סדר הופעתם, ומתחילים לעבד במהירות בינונית עד שהעיסה מתגבשת.
- 2. מעבירים את העיסה לנייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים ליריעה בעובי 2-4 מ"מ. מכניסים למקרר.
- 3. הכנת המילוי: מניחים את השוקולד בקערה בינונית. בסיר קטן, מביאים את השמנת לרתיחה ושופכים מיד על גבי השוקולד. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומבריק.
- 4. מרפדים כלי או תבנית קטנה (20X20) בנייר אפייה, ויוצקים מעל את התערובת. מניחים בצד בטמפרטורת החדר ל 5-7 דקות (עד שנוצר מעטה אטום מלמעלה). מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- 5. הרכבת הקינוח: מוציאים את המעטפת ("בצק" הבוטנים) והמילוי (גנאש השוקולד) שהצטננו במקרר. מחלצים את המילוי מן התבנית, וחותכים ממנו פסים בעובי 1-2 ס"מ.
- 6. מסירים את נייר האפייה העליון מעל יריעת המעטפת (בצק הבוטנים), ומניחים עליו, לאורך אחד הקצוות, את פסי גנאש השוקולד (המילוי). מגלגלים עד לכדי סגירה (כמו סושי). אם יש שוליים עודפים - חותכים ומסירים. מניחים עם התפר כלפי מטה.
- 7. הכנת הציפוי: ממיסים את סוכריות הטופי-קרמל במיקרוגל, ומזלפים מיד, ביד חופשית, על גבי הרולים.
- 8. מכניסים למקפיא לחצי שעה. מוציאים, ופורסים לחטיפים באורך 5-7 ס"מ. מגישים עם חיוך.
- טיפים והמלצות:
- 1. כדאי להכין את הגנאש למילוי יום לפני.
- 2. מומלץ לתת למעטפת הבוטנים מנוחה של שעה במקרר.
- 3. כדאי להקפיא את החתיכות המיועדות להגשה חצי שעה - שעה לפני, כדי לייצר מעטה פציח לציפוי.
- ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים בכלי אטום לנוזלים.
- ניתן לשמור לאורך זמן במקפיא, לאחר חיתוך ליחידות קטנות. להוציא רבע שעה לפני ההגשה.