עוגת בננה בחושה ללא גלוטן
לפעמים גם לעוגות הבחושות והפשוטות צריך מתכון טוב - ולמיקי שמו יש מתכון מנצח לעוגת בננות בחושה - ללא גלוטן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לעוגה - לאפייה בתבנית אינגליש קייק
- ¾1 כוסותקמח ללא גלוטן כשר לפסח (240 גרם)
- 1כוססוכר (200 גרם)
- 1שקיתסוכר וניל (10 גרם)
- ½שקיתאבקת אפייה (5 גרם)
- ⅓כוסשמן (80 גרם)
- 3ביצים M
- ¾כוסשמנת חמוצה (150 גרם) או מעדן סויה (אם מעוניינים שהעוגה תהיה פרווה)
- 2בננות מרוסקות
- קורטמלח
- חופןאגוזי מלך טחונים (50 גרם)
לציפוי
- 150גרםאבקת סוכר
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של עוגת בננה בחושה ללא גלוטן
איך מכינים עוגת בננה בחושה ללא גלוטן?
- 1מכינים את העוגה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד מלבד השמנת החמוצה והבננות המרוסקות. כאשר מתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את השמנת החמוצה והבננות, וממשיכים בפעולת הערבול עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2משמנים קלות את התבנית, ומעבירים את הבלילה לתבנית. אופים בחום 170 מעלות כ- 55 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים מעט.
- 3מצננים את העוגה כ- 30 דקות, ומפזרים מעל את אבקת הסוכר.