- 1. מחממים תנור ל 170 מעלות, ומתחילים בהכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים את השמן, 2 סוגי הסוכר וגרידת התפוז/לימון במשך כ-5 דקות במהירות בינונית - עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית. מגרדים את דפנות הקערה במהלך הערבוב לפחות פעם אחת.
-
- 2. מוסיפים ביצים ותמצית וניל בהדרגה תוך המשך הערבוב, ולבסוף מאטים את מהירות המיקסר. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 3. מעבירים את התערובת היישר לתבנית האפייה. מיישרים מעט בעזרת מרית את חלקה העליון של העוגה. טובלים את המרית במעט שמן, וחורצים במרכז התבנית כדי לאפשר לעוגה לעלות במרכזה במהלך האפייה. אופים כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
-
- 4. מכינים את הזיגוג הניטראלי: מחממים את ריבת המשמש יחד עם המים עד קבלת מעין סירופ חלק.
-
- 5. מרכיבים את העוגה: מורחים מרקחת תות שדה בשכבה אחידה ודקה, פורסים תותים לחצאים, מסדרים בטורים, מזגגים בזיגוג הניטראלי ומפזרים אבקת סוכר.
- גיוון:
-
- 1. ניתן להוסיף 2 כפות קליפת תפוזים מסוכרים קצוצים לתערובת בסיום הערבוב ובכך לקבל עוגת מדלן עם קונפי תפוזים.
-
- 2. ניתן להחליף את גרידת התפוזים בגרידת לימון ואת ה- 2 כפות מיץ תפוזים ב- 2 כפות לימון ובכך לקבל עוגת מדלן לימונית.
-
- 3. ניתן להוסיף 2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ בסיום הערבוב ובכך לקבל "עוגת מדלן וג'ינג'ר מסוכר" .