וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגה בחושה בציפוי שוקולד ללא גולטן

החטא המושלם של חג הפסח עם הפתעה קראנצ'ית בתוכו: עוגת שוקלד טעימה במיוחד עם שבבי קורנפלקס שמוכיחה שלא באמת צריך קמח בחיים

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • עבור 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ
  • 4 חלמונים
  • 1 כוס (240 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 4 חלבונים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח ללא גלוטן כשר לפסח
  • 1/4 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 1 כפות קקאו
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי (2 חפיסות)
  • 3 כפות שמן
  • 50 גרם קורנפלקס שבור

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את החלמונים וחצי כוס סוכר כ- 5 דקות לקבלת קצף בהיר.
  • 2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים וחצי כוס סוכר הנותרת כ- 5 דקות, לקבלת קצב יציב.
  • 3. מאחדים את שתי הקציפות ע"י קיפול את קצף החלמונים לקצף החלבונים.
  • 4. מנפים את הקמח ללא גלוטן, אבקת האפייה והקקאו ומכניסים בהדרגה לתוך הקצף היציב.
  • 5. לבסוף מוסיפים את השמן.
  • 6. מרססים את התבנית בתרסיס שמן
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 30 דקות. העוגה מוכנה כשהיא עוברת בהצלחה את מבחן הקיסם (נועצים קיסם, והוא יוצא לח אך ללא פירורים).
  • 8. במקביל, מכינים את הציפוי: שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומניחים בקערה, מניחים את הקערה על גבי בין מארי וממיסים את השוקולד עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את השמן ושברי הקורנפלקס ומערבבים עד לאחידות, מצננים את הקרם שוקולד לטמפרטורת החדר כ- 30 דקות ומצפים את העוגה.
  • עוגת אגוזים ושוקולד לבן ללא גלוטן

  • עוגת בננה בחושה ללא גלוטן

  • עוגת מדלן ללא גלוטן

  • עוגת שוקולד ורודה ליום הולדת

  • פאי פקאן ושוקולד

  • עוגת כדורי שוקולד וקוקוס (שוקוקוס)

  • פנקוטה קפה ושוקולד

  • עוגת שוקולד בננה במחבת

  • טארט שוקולד וקרמל מלוח

  • ארטיק שוקולד וטחינה

  • עוגת גלידה בשני טעמים

  • חטיף שוקולד וחמאת בוטנים

  • שוקופאי של מיקי שמו

  • עוגת קרמבו עם כדורי שוקולד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully