מתכונים חמים

עוגיות קוואקר במלית בראוניז

מירב שיינר מחברת בין עוגיות קוואקר מתפצחות למלית בראוניז נימוחה ושוקלודית ויוצרת שלמות בתבנית

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בראוניז סנדוויץ שיבולת שועל (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית בגודל 17X27 ס"מ
  • לשכבות הסנדוויץ':
  • 250 גרם (1/2 2 כוסות) שיבולת שועל
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דחוס
  • 170 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • למלית הבראוניז:
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 140 גרם חמאה מומסת
  • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים בגודל L
  • 180 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפיה
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • תוספת אופציונלית:
  • חופן דובדבנים מגולענים חצויים / 2 כפות קונפיטורת פרי
  • (תוספת זו אינה חובה. היא רק תורמת למרקם קצת יותר לח).
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. תערובת הסנדוויץ: מערבבים את כל החומרים היבשים בתוך קערה בינונית. שופכים מעל את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  • 2. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפיה. מעבירים על גבי התבנית כ- 2/3 מהכמות (את השאר שומרים להמשך). לוחצים היטב לתחתית עד שנוצרת שכבה אחידה.
  • 3. אופים 10 דקות בחום של 175 מעלות. מוציאים מן התנור ומצננים 5-10 דקות (במהלך זמן הצינון אפשר להכין את מילוי הבראוניז).
  • 4. תערובת הבראוניז: לתוך קלחת בינונית מכניסים את השוקולד והחמאה וממיסים על אש נמוכה. מסירים מן האש ומוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל. מערבבים היטב.
  • 5. מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה. אחרי הוספה של כל ביצה יש לטרוף היטב ובמהירות. לאחר הוספת כל הביצים אמורה להתקבל תערובת מבריקה ותפוחה קלות.
  • 6. מוסיפים בשתי פעימות את הקמח והמלח ומקפלים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יש להשתדל לא לערבב יתר על המידה.
  • 7. ההרכבה: יוצקים את תערובת הבראוניז על קלתית שיבולת השועל שכבר נאפתה והצטננה. מסדרים מעל את הדובדבנים החצויים. אם בחרתם בקונפיטורת פרי יש ליצוק בעזרת כפית קטנה, טיפות טיפות במרווחים של 2-3 ס"מ.
  • 8. מפזרים מעל את יתרת התערובת של שיבול השועל שהנחנו בצד ומחזירים לתנור לאפיה של 35 דקות.
  • 9.מוציאים מן התנור ומצננים שעתיים לפחות בטמפ' החדר. מכניסים למקרר לשעתיים נוספות. מוציאים מן המקרר וחותכים לקוביות קטנות. ניתן להגיש בלוויית כוס חלב או לצד כדור גלידה וניל.
  • *ניתן לאחסן בקירור עד שבוע ימים, כאשר התבנית עטופה היטב בניילון נצמד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully