פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות קוואקר במלית בראוניז

      מירב שיינר מחברת בין עוגיות קוואקר מתפצחות למלית בראוניז נימוחה ושוקלודית ויוצרת שלמות בתבנית

      20 מדרגים / 3.79 כוכבים

      בראוניז סנדוויץ שיבולת שועל (נמרוד סונדרס)
      בראוניז סנדוויץ שיבולת שועל (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית בגודל 17X27 ס"מ
      • לשכבות הסנדוויץ':
      • 250 גרם (1/2 2 כוסות) שיבולת שועל
      • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
      • 180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דחוס
      • 170 גרם חמאה מומסת
      • 1/2 כפית סודה לשתיה
      • למלית הבראוניז:
      • 120 גרם שוקולד מריר
      • 140 גרם חמאה מומסת
      • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 4 ביצים בגודל L
      • 180 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
      • 1 כפית מחוקה אבקת אפיה
      • 1 כפית מחוקה מלח
      • תוספת אופציונלית:
      • חופן דובדבנים מגולענים חצויים / 2 כפות קונפיטורת פרי
      • (תוספת זו אינה חובה. היא רק תורמת למרקם קצת יותר לח).

      אופן ההכנה

      • 1. תערובת הסנדוויץ: מערבבים את כל החומרים היבשים בתוך קערה בינונית. שופכים מעל את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
      • 2. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפיה. מעבירים על גבי התבנית כ- 2/3 מהכמות (את השאר שומרים להמשך). לוחצים היטב לתחתית עד שנוצרת שכבה אחידה.
      • 3. אופים 10 דקות בחום של 175 מעלות. מוציאים מן התנור ומצננים 5-10 דקות (במהלך זמן הצינון אפשר להכין את מילוי הבראוניז).
      • 4. תערובת הבראוניז: לתוך קלחת בינונית מכניסים את השוקולד והחמאה וממיסים על אש נמוכה. מסירים מן האש ומוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל. מערבבים היטב.
      • 5. מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה. אחרי הוספה של כל ביצה יש לטרוף היטב ובמהירות. לאחר הוספת כל הביצים אמורה להתקבל תערובת מבריקה ותפוחה קלות.
      • 6. מוסיפים בשתי פעימות את הקמח והמלח ומקפלים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יש להשתדל לא לערבב יתר על המידה.
      • 7. ההרכבה: יוצקים את תערובת הבראוניז על קלתית שיבולת השועל שכבר נאפתה והצטננה. מסדרים מעל את הדובדבנים החצויים. אם בחרתם בקונפיטורת פרי יש ליצוק בעזרת כפית קטנה, טיפות טיפות במרווחים של 2-3 ס"מ.
      • 8. מפזרים מעל את יתרת התערובת של שיבול השועל שהנחנו בצד ומחזירים לתנור לאפיה של 35 דקות.
      • 9.מוציאים מן התנור ומצננים שעתיים לפחות בטמפ' החדר. מכניסים למקרר לשעתיים נוספות. מוציאים מן המקרר וחותכים לקוביות קטנות. ניתן להגיש בלוויית כוס חלב או לצד כדור גלידה וניל.
      • *ניתן לאחסן בקירור עד שבוע ימים, כאשר התבנית עטופה היטב בניילון נצמד.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -