עוגיות אגוזים ותמרים עם שוקולד
הבשלנית קולט בן נעים מנתיבות מכינה עודיות אגוזים ותמרים עם שוקולד שמקשטים גם את שולחן החג במימומה
קולט מנתיבות מארחת את המימונה (צילום: לירון מולדובן )
מחשבון המרות
- 500 אגוזי מלך
- 400 גרםתמרים לגולענים (אפשר בוואקום)
- 500 גרםשוקולד מריר
לקישוט
- 100 גרםשוקולד לבן או סוכריות צבעוניות
איך מכינים עוגיות אגוזים ותמרים עם שוקולד?
- 1במעבד מזון קוצצים את האגוזים יחד עם התמרים ומערבבים עם הידיים עד לקבלת עיסה אחידה.
- 2מגלגלים לעיגולים בקוטר 4 ס"מ או לצורת אליפסה.
- 3ממיסים בבאן מרי או במיקרו (בפולסים של 30 שניות) את השוקולד המריר וטובלים בו את הכדורים שהכנו. מוציאים בעזרת מזלג ומניחים על נייר אפיה לייבוש.
- 4ממיסים את השוקולד הלבן ואיתו מקשטים את העוגיות. יוצרים נתזים עם מזלג או מכינים קונוס מנייר אפייה ואיתו יוצרים זילופים. אפשר לקשט גם בסוכריות צבעוניות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה