מתכונים חמים

עוגת שוקולד צרפתית

מתכון מאת: קרן אלה גפן ויעל סלע,, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

הבנות מבשלות עוגת שוקולד (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור עוגה בקוטר 20 ס"מ
  • 5 ביצים
  • 6 כפות (90 גרם) סוכר
  • 225 גרם חמאה
  • 250 גרם (1/2 2 חפיסות) שוקולד מריר 60%
  • 2 כפות (30 מ"ל) ברנדי
  • 3 כפות (30 גרם) קמח
  • קורט מלח
  • להגשה:
  • אבקת סוכר
  • שמנת חמוצה (קרם פרש)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
  • 2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או על באן מארי. מצננים קלות. אחרי שהטמפרטורות ירדו, מוסיפים ברנדי לתערובת השוקולד.
  • 3. מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית במשך שתי דקות.
  • 4. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים. מקפלים את הקמח והמלח בעדינות פנימה.
  • 5. יוצקים את המסה לתבנית או רינג, ומכניסים לתנור. אופים כ-25 דקות.
  • 6. כאשר העוגה קרה, מפזרים אבקת סוכר. מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה.
  • שדרוג: אפשר להכין גנאש לציפוי העוגה מ-150 גרם שוקולד ו-150 מ"ל שמנת מתוקה. מבשלים יחד על בן מארי עד שהשוקולד נמס, ויוצקים על העוגה המוכנה).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully