עוגת שוקולד צרפתית
קרן אלה גפן ויעל סלע, הנשים מאחורי "הבנות אוהבות אוכל" , זוג בחיים האישיים והמקצועיים במתכון לעוגה האהובה עליהן- עוגת שוקולד רכה ועסיסית עם מעט מאוד קמח (רק 3 כפות!) והרבה שוקולד. תענוג צרוף בכל ביס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5ביצים
- 6כפותסוכר (90 גרם)
- 225גרםחמאה
- 250גרםשוקולד
- 2כפותברנדי (30 מ"ל)
- 3כפותקמח (30 גרם)
- קורטמלח
הגשה
- אבקת סוכר
- שמנת חמוצה
או לגנאש שוקולד:
- 100גרםשוקולד מריר
- ½כוסשמנת מתוקה 38% (120 מ"ל)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת שוקולד צרפתית?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
- 2ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או על באן מארי. מצננים קלות. אחרי שהטמפרטורות ירדו, מוסיפים ברנדי לתערובת השוקולד.
- 3מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית במשך 2-3 דקות.
- 4מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים. מקפלים את הקמח והמלח בעדינות פנימה.
- 5יוצקים את המסה לתבנית או רינג,משומנים קלות ומכניסים לתנור. אופים כ-25 דקות. מצננים.
- 6כאשר העוגה קרה, מפזרים אבקת סוכר. מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה.
- 7הגנאש: אם רוצים להכין גנאש לציפוי העוגה, מבשלים יחד את השמנת והשוקולד, מערבבים לקרם אחיד ויוצקים על העוגה המוכנה..