פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שוקולד צרפתית

      10 מדרגים / 3.28 כוכבים

      הבנות מבשלות עוגת שוקולד (דרור עינב)
      הבנות מבשלות עוגת שוקולד (דרור עינב)

      מצרכים

      • עבור עוגה בקוטר 20 ס"מ
      • 5 ביצים
      • 6 כפות (90 גרם) סוכר
      • 225 גרם חמאה
      • 250 גרם (1/2 2 חפיסות) שוקולד מריר 60%
      • 2 כפות (30 מ"ל) ברנדי
      • 3 כפות (30 גרם) קמח
      • קורט מלח
      • להגשה:
      • אבקת סוכר
      • שמנת חמוצה (קרם פרש)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
      • 2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או על באן מארי. מצננים קלות. אחרי שהטמפרטורות ירדו, מוסיפים ברנדי לתערובת השוקולד.
      • 3. מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית במשך שתי דקות.
      • 4. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים. מקפלים את הקמח והמלח בעדינות פנימה.
      • 5. יוצקים את המסה לתבנית או רינג, ומכניסים לתנור. אופים כ-25 דקות.
      • 6. כאשר העוגה קרה, מפזרים אבקת סוכר. מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה.
      • שדרוג: אפשר להכין גנאש לציפוי העוגה מ-150 גרם שוקולד ו-150 מ"ל שמנת מתוקה. מבשלים יחד על בן מארי עד שהשוקולד נמס, ויוצקים על העוגה המוכנה).

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -