עוגת שוקולד צרפתית

קרן אלה גפן ויעל סלע, הנשים מאחורי "הבנות אוהבות אוכל" , זוג בחיים האישיים והמקצועיים במתכון לעוגה האהובה עליהן- עוגת שוקולד רכה ועסיסית עם מעט מאוד קמח (רק 3 כפות!) והרבה שוקולד. תענוג צרוף בכל ביס

מתכון מאת: קרן אלה גפן ויעל סלע, מערכת וואלה! אוכל
הבנות מבשלות עוגת שוקולד. דרור עינב
הבנות מבשלות עוגת שוקולד

מצרכים

    • 5 ביצים
    • 6 כפותסוכר (90 גרם)
    • 225 גרםחמאה
    • 250 גרםשוקולד
    • 2 כפותברנדי (30 מ"ל)
    • 3 כפותקמח (30 גרם)
    • קורטמלח
  • להגשה:

    • אבקת סוכר
    • שמנת חמוצה
  • או לגנאש שוקולד:

    • 100 גרםשוקולד מריר
    • ½ כוסשמנת מתוקה 38% (120 מ"ל)

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת שוקולד צרפתית?

  • 1מחממים תנור ל-180 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
  • 2ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו או על באן מארי. מצננים קלות. אחרי שהטמפרטורות ירדו, מוסיפים ברנדי לתערובת השוקולד.
  • 3מקציפים ביצים וסוכר במהירות בינונית במשך 2-3 דקות.
  • 4מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים. מקפלים את הקמח והמלח בעדינות פנימה.
  • 5יוצקים את המסה לתבנית או רינג,משומנים קלות ומכניסים לתנור. אופים כ-25 דקות. מצננים.
  • 6כאשר העוגה קרה, מפזרים אבקת סוכר. מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר לצד שמנת חמוצה.
  • 7הגנאש: אם רוצים להכין גנאש לציפוי העוגה, מבשלים יחד את השמנת והשוקולד, מערבבים לקרם אחיד ויוצקים על העוגה המוכנה..

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully