פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פוקאצ'ה שומר וזיתים

      איזה טעים וכיף זה מאפה חם שיוצא מהתנור. זאת הפוקאצ'ה הזאת אל תשכחו להודות לנו אחר כך

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      רינה ואליס אופות פוקאצ'ה (נועם מושקוביץ)
      רינה ואליס אופות פוקאצ'ה (נועם מושקוביץ)

      מצרכים

      • עבור 2-4 פוקאצ'ות (תלוי בגודל שלהן)
      • לבצק:
      • 1/2 3 כוסות (1/2 ק"ג) קמח
      • 1 כפית מלח
      • 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)
      • 1 כף שמן זית
      • 1/2 1 כוס + 1 כף (300 מ"ל) מים פושרים
      • לטופינג:
      • 1 שומר
      • קורט מלח
      • מיץ מ-1 לימון
      • צרור פטרוזיליה
      • חופן זיתים מגולענים
      • 100 גרם גבינת עזים קשה
      • להגשה:
      • שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את השמרים עם המים. מתחילים להוסיף מחצית מכמות הקמח, וממשיכים לערבב. מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה.
      • 2. מכסים את קערת הבצק, ונותנים לו לתפוח כשעה לפחות. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות.
      • 3. מכינים את הטופינג: חותכים את השומר לרצועות דקות, ומתבלים בלימון ומלח. קוצצים את הזיתים והפטרוזיליה, מערבבים עם גבינת העזים, מוסיפים את השומר, מערבבים ומניחים להשרייה של חצי שעה.
      • 4. לאחר תפיחת הבצק, קורצים ממנו חתיכות כמספר הפוקאצ'ות הרצויות. מותחים כל חתיכת בצק לצורה מוארכת, מניחים מעליה 2 כפות מתערובת השומר, ומעבירים לאפייה בתנור של 20 דקות (עד להזהבה).
      • 5. מזלפים מעל שמן זית, ומגישים מיד.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -