וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוקאצ'ה שומר וזיתים

איזה טעים וכיף זה מאפה חם שיוצא מהתנור. זאת הפוקאצ'ה הזאת אל תשכחו להודות לנו אחר כך

מתכון מאת: רינה ואליס, מערכת וואלה

רינה ואליס אופות פוקאצ'ה. נועם מושקוביץ
רינה ואליס אופות פוקאצ'ה

מצרכים למתכון

  • עבור 2-4 פוקאצ'ות (תלוי בגודל שלהן)
  • לבצק:
  • 1/2 3 כוסות (1/2 ק"ג) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 1 כוס + 1 כף (300 מ"ל) מים פושרים
  • לטופינג:
  • 1 שומר
  • קורט מלח
  • מיץ מ-1 לימון
  • צרור פטרוזיליה
  • חופן זיתים מגולענים
  • 100 גרם גבינת עזים קשה
  • להגשה:
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את השמרים עם המים. מתחילים להוסיף מחצית מכמות הקמח, וממשיכים לערבב. מוסיפים את המלח והשמן, וממשיכים להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה.
  • 2. מכסים את קערת הבצק, ונותנים לו לתפוח כשעה לפחות. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • 3. מכינים את הטופינג: חותכים את השומר לרצועות דקות, ומתבלים בלימון ומלח. קוצצים את הזיתים והפטרוזיליה, מערבבים עם גבינת העזים, מוסיפים את השומר, מערבבים ומניחים להשרייה של חצי שעה.
  • 4. לאחר תפיחת הבצק, קורצים ממנו חתיכות כמספר הפוקאצ'ות הרצויות. מותחים כל חתיכת בצק לצורה מוארכת, מניחים מעליה 2 כפות מתערובת השומר, ומעבירים לאפייה בתנור של 20 דקות (עד להזהבה).
  • 5. מזלפים מעל שמן זית, ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully