עוגיות לימון ריחניות וממכרות
מצרכים
- עבור 25-30 עוגיות
- 3/4 1 כוסות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות גרידת לימון
- 50 גרם חמאה רכה
- 2 חלבונים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס סוכר
- לאפייה:
- קערה עם 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- 1. בקערה בינונית מערבבים היטב קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח וגרידת לימון.
- 2. בקערה נפרדת טורפים היטב את החמאה, החלבונים, תמצית הוניל והסוכר לתערובת אחידה בצבעה ומרקמה.
- 3. מאחדים את התערובות: מוסיפים יבשים לרטובים בשתי פעימות ומערבבים בעזרת מרית למרקם משחתי.
- 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 5. צרים מן הבצק כדורים. מגלגלים בקערית הסוכר, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ופוחסים לעובי של 4-6 מ"מ. חשוב להניח את העוגיות במרחק של 2 ס"מ האחת מהשניה מאחר והן מתרחבות מעט באפייה.
- 6. אופים 12 דקות בתנור, ומוציאים מהתנור. התוצאה נראית אמנת חיוורת, אך התחתית אמורה להיות בצבע חום בהיר וכך גם שולי העוגיה.
- 7. מצננים בתבנית כ-10 דקות (בשלב זה העוגיות ממשיכות להיאפות מהחום שנאגר בתבנית ומשתחרר לאט לאט).
- 8. מעבירים על גבי רשת לצינון מוחלט, ולאחר מכן מאחסנים בקופסת פח או מיכל זכוכית.
- מומלץ להגיש בשעות אחר הצהרים עם כוס חלב או תה קר.