עוגיות לימון ריחניות וממכרות

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה!
עוגיות לימון של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
עוגיות לימון של מירב שיינר

מצרכים

  • עבור 25-30 עוגיות
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות גרידת לימון
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 חלבונים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס סוכר
  • לאפייה:
  • קערה עם 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית מערבבים היטב קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח וגרידת לימון.
  • 2. בקערה נפרדת טורפים היטב את החמאה, החלבונים, תמצית הוניל והסוכר לתערובת אחידה בצבעה ומרקמה.
  • 3. מאחדים את התערובות: מוסיפים יבשים לרטובים בשתי פעימות ומערבבים בעזרת מרית למרקם משחתי.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 5. צרים מן הבצק כדורים. מגלגלים בקערית הסוכר, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ופוחסים לעובי של 4-6 מ"מ. חשוב להניח את העוגיות במרחק של 2 ס"מ האחת מהשניה מאחר והן מתרחבות מעט באפייה.
  • 6. אופים 12 דקות בתנור, ומוציאים מהתנור. התוצאה נראית אמנת חיוורת, אך התחתית אמורה להיות בצבע חום בהיר וכך גם שולי העוגיה.
  • 7. מצננים בתבנית כ-10 דקות (בשלב זה העוגיות ממשיכות להיאפות מהחום שנאגר בתבנית ומשתחרר לאט לאט).
  • 8. מעבירים על גבי רשת לצינון מוחלט, ולאחר מכן מאחסנים בקופסת פח או מיכל זכוכית.
  • מומלץ להגיש בשעות אחר הצהרים עם כוס חלב או תה קר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully