בספרה השלישי "לאכול טוב יותר", זהר לוסטיגר-בשן מהבלוג המצליח "לאכול טוב" מלמדת את הקוראים איך לבשל ולאכול בריא מבלי להיכנע לקיצוניות ומבלי לוותר על גרם של טעם.
הספר הזה הוא קודם כל ספר בישול צמחוני עם 120 מנות חושניות, צבעוניות וטעימות שכל אחד יכול להכין. כאן, היא מראה לנו איך מכינים עוגות שוקולד וחלבה עסיסית וטעימה שהיא גם טבעונית (וכמובן, כפועל יוצא מזה, גם פרווה) ואפילו קמח הכוסמין מוריד מאיתנו נקיפות מצפון מיותרות. עוגה מושלמת לסופ"ש המתקרב.
עוגת חלבה שוקולד טבעונית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה ועוד קצת לשימון התבנית
- 2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין
- 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
- 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- אגוז מוסקט מגורר
- 11/2 כוסות חלב אורז או חלב סויה
- או חלב שקדים
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 כוס חלבה מפוררת
- 50 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
- 2. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים בקערה אחת.
- 3. טורפים חלב אורז ושמן קנולה בקערה שנייה. מוסיפים חומץ וטורפים כמה שניות להיטמעות. יוצקים את התערובת הרטובה לחומרים היבשים ומערבבים רק לאיחוד החומרים.
- 4. מוסיפים חלבה ושוקולד ומערבבים לפיזור. יוצקים את הבלילה לתבנית.
- 5. אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים. שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.