עוגת חלבה שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית וקלה להכנה מתוך הספר לאכול טוב של זהר לוסטיגר בשן. השילוב בין שוקולד לחלבה הוא שילוב טעים שילדים אוהבים במיוחד. בשביל המבוגרים היא הוסיפה גם תיבול עדין של ציפורן, קינמון ואגוז מוסקט

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מתכונים מתוך הספר "לאכול טוב" של זהר לוסטיגר בשן. דניאל לילה,
מתכונים מתוך הספר "לאכול טוב" של זהר לוסטיגר בשן(צילום: דניאל לילה)

מצרכים

  • עבור 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה ועוד קצת לשימון התבנית
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 11/2 כוסות חלב אורז או חלב סויה
  • או חלב שקדים
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1 כוס חלבה מפוררת
  • 50 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים בקערה אחת.
  • 2. טורפים חלב אורז ושמן קנולה בקערה שנייה. מוסיפים חומץ וטורפים כמה שניות להיטמעות. יוצקים את התערובת הרטובה לחומרים היבשים ומערבבים רק לאיחוד החומרים.
  • 3.מוסיפים חלבה ושוקולד ומערבבים לפיזור. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  • 4. אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא לח עם פירורים יבשים. שומרים עד שבוע מחוץ למקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully