מהרגע שהפציעה הקוקילידה הראשונה במחוזותינו החמים זה היה ברור שנולד פה סיפור אהבה. לא עוד קסטות פושטיות מביסקוויטים עם גלידה זולה, אלא עוגיות עשירות במילוי גלידת שמנת נפלאה. במשך הזמן נוצרו אינסוף גרסאות ביתיות, אבל דווקא בגירסת העוגה נתקלתי לאחרונה ובמקרה בחגיגת יומולדת ביתית.
הבעיה היחידה בעוגה המורכבת משתי עוגיות גדולות היא הקושי לחתוך אותה, לכן נכנסתי למטבח למספר ניסויים שבסופם הגעתי לגירסה הנ"ל המורכבת משתי עוגיות פאדג'יות בסגנון בראוניז. החוכמה כמובן היא לא לייבש אותן יתר על המידה, אלא להוציא אותן מהתנור בעודן עסיסיות ולשלוח למקפיא.
בנושא התוספות כמובן אפשר לגוון עם סוגי שוקולד שונים, אגוזים, חמוציות, צימוקים או סוכריות m&m. גם את המילוי ניתן להעשיר עם מנת אספרסו לגלידה בטעם קפה, חמאת בוטנים לגלידת חמאת בוטנים, נוטלה וכו'.
עוגת קוקילידה מטורפת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ל-2 תחתיות פאדג' שוקולד בקוטר 24 ס"מ:
- 1כוסקמח
- 200גרםשוקולד מריר
- 100גרםחמאה
- 4כפותקקאו
- ¾כוססוכר (אפר גם חצי כוס למי שלא אוהב מאוד מתוק)
- ½כפיתמלח
- 3ביצים
- 1חופןאגוזי מלך קצוצים גס
- 1חופןחמוציות
- 100גרםשוקולד קצוץ גס (אפשר לשלב לבן ומריר או חלב)
ל-2 תחתיות פאדג' שוקולד בקוטר 24 ס"מ:
- 1כוסקמח
- 200גרםשוקולד מריר
- 100גרםחמאה
- 4כפותקקאו
- ¾כוססוכר (אפשר גם חצי כוס למי שלא אוהב מאוד מתוק)
- ½כפיתמלח
- 3ביצים
- 1חופןאגוזי מלך קצוצים גס
- 1חופןחמוציות
- 100גרםשוקולד קצוץ גס (אפשר לשלב לבן ומריר או חלב)
לגלידה:
- 2קופסאותשמנת מתוקה 38% (500מ"ל)
- 1פחיתחלב מרוכז ממותק
לגלידה:
- 2קופסאותשמנת מתוקה 38% (500מ"ל)
- 1פחיתחלב מרוכז ממותק
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת קוקילידה מטורפת?
- 1לפאדג' שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
- 2לפאדג' שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
- 3מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר והקקאו וטורפים עד לקבל תערובת גרגרית אבל אחידה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וטורפים בכל פעם.
- 4מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר והקקאו וטורפים עד לקבלת תערובת גרגרית אבל אחידה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וטורפים בכל פעם.
- 5מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד שנטמע (להיזהר מערבוב יתר). מוסיפים את התוספות (אגוזים, חמוציות ושוקלד קצוץ) ומערבבים פעמיים נוספות.
- 6מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים רק עד שנטמע (להיזהר מערבוב יתר). מוסיפים את התוספות (אגוזים, חמוציות ושוקולד קצוץ) ומערבבים פעמיים נוספות.
- 7מרפדים שתי תבניות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומחלקים את הבלילה בין שתיהן באופן שווה. למי שיש תבנית אחת ניתן לאפות בזה אחר זה. אופים 10-15 דקות רק עד שנוצר קרום למעלה (להיזהר מאפיית יתר ותוצאה יבשושית. השכבות דקות יחסית).
- 8מרפדים שתי תבניות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ומחלקים את הבלילה בין שתיהן באופן שווה. למי שיש תבנית אחת ניתן לאפות בזה אחר זה. אופים 10-15 דקות רק עד שנוצר קרום למעלה (להיזהר מאפיית יתר ותוצאה יבשושית. השכבות דקות יחסית).
- 9מעבירים את העוגות האפויות ישר למקפיא כדי להימנע מאפיית יתר ושמירה על עסיסיותן.
- 10מעבירים את העוגות האפויות ישר למקפיא כדי להימנע מאפיית יתר ושמירה על עסיסיותן.
- 11הגלידה: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד חצי דקה עד שהחלב נטמע בקצפת.
- 12הגלידה: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד חצי דקה עד שהחלב נטמע בקצפת.
- 13ההרכבה: אחרי שעוגות הפאדג' קרות לחלוטין מחלצים אותן מהתבניות ומנייר האפייה. מחזירים אחת מהן לתבנית מתרפקת כשהיא הפוכה (הצד החלק שהיה מונח על התבנית פונה עכשיו כלפי מעלה), מסדרים מעליה את הגלידה וסוגרים עם עוגת הפאדג' הנוספת. מחזירים להקפאה ל-4 שעות לפחות.
- 14ההרכבה: אחרי שעוגות הפאדג' קרות לחלוטין מחלצים אותן מהתבניות ומנייר האפייה. מחזירים אחת מהן לתבנית מתפרקת כשהיא הפוכה (הצד החלק שהיה מונח על התבנית פונה עכשיו כלפי מעלה), מסדרים מעליה את הגלידה וסוגרים עם עוגת הפאדג' הנוספת. מחזירים להקפאה ל-4 שעות לפחות.
- 15מוציאים מההקפאה 15-20 דקות לפני ההגשה למרקם קרמי וחצי קפוא.
- 16מוציאים מההקפאה 15-20 דקות לפני ההגשה למרקם קרמי וחצי קפוא.
- לטעמי גלידה שונים: 1 מנת אספרסו/ 4-5 כפות חמאת בוטנים או נוטלה/ 3 כפות ריבת חלב - מערבבים אותם פנימה לתוך תערובת השמנת והחלב המרוכז.
- לטעמי גלידה שונים: 1 מנת אספרסו / 4-5 כפות חמאת בוטנים או נוטלה / 3 כפות ריבת חלב - מערבבים אותם פנימה לתוך תערובת השמנת והחלב המרוכז.