סלט תפוחי אדמה ועדשים
סלט עדשים ותפוחי אדמה של אורלי פלאי עבור סוגת (צילום: יח"צ, אלון מסיקה)
מחשבון המרות
- עבור 4 מנות
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות שמן
- 2 ביצים קשות חתוכות גס
- 2 כפות מיץ לימון או חומץ
- מלח ופלפל שחור
- עירית קצוצה (אופציונאלי)
- 1. מבשלים את העדשים בסיר עם שפע מי מלח רותחים (כמו פסטה) במשך חצי שעה עד שהן מתרככות, אבל שומרות על צורתן. מסננים ומצננים.
- 2. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח עד שהן מתרככות.
- 3. בינתיים מטגנים את הבצל במחבת עם שמן עד שהוא משחים יפה.
- 4. מסננים את קוביות תפוחי האדמה ומעבירים לקערה עם הבצל ויתר החומרים. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה