סלט תפו"א של עומר מילר
השף עומר מילר (מסעדות "שולחן" ו"חדר אוכל" שבתל אביב) מציג את הגרסה שלו לסלט תפוחי אדמה, הכוללת שימוש בהרבה עשבים ירוקים, וקצת חומץ בן יין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם תפוחי אדמה גמדיים, עם הקליפה
- מלח גס
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס עלי סלרי קצוצים
- 1 בצל סגול קצוץ
- 3 כפות חומץ בן יין אדום
- כף חרדל דיז'ון חלק
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח כ-20 דקות. מסננים וחוצים.
- 2. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערת הגשה.
- 3. מוסיפים לקערה את תפוחי האדמה החמים. מערבבים ומפזרים מלח גס מעל.
- 4. מגישים סלט חמים, ואם מקררים לפני, יש להוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה.
- 5. לגיוון: ניתן לשנות את היחסים בין עשבי התיבול, או להוסיף עשבי תיבול אחרים שאוהבים - שמיר, עלי שומר, טרגון, אורגנו ועוד.