צ'ילי רייס נודלס
משה בדישי, שף מסעדות מינה טומיי בתל אביב, חיפה וקרית ביאליק, מעניק מתכון מהמסעדה לצ'ילי רייס נודלס: מוקפץ עשיר וחריף עם ירקות ואטריות אורז שמכינים בצ'יק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל4 מנות:
- 250 גרם שבבי אורז מרובעים- מושרים במים למשך 4 שעות (ניתן להשיג בחנויות האסיאתיות המתמחות) או 250 גרם אטריות אורז עבות
- 400 גרם רצועות עוף, שבושלו במים רותחים מספר דקות
- 3 ראשי בוק צ'וי חתוכים גס
- 1 כוס פרחי ברוקולי
- 3 שיני שום קצוצות
- ½ 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
- להכנת הרוטב:
- 1 כף שמן שומשום
- ¾ כוס רוטב פטריות צמחוני
- 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- ½ כוס מים
- 1 כף סויה מתוקה
- לקישוט
- בוטנים
- כוסברה (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים ווק עם מעט שמן סויה על חום גבוה.
- 2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת, ומניחים בצד.
- 3. מוסיפים את הצ'ילי, שום וג'ינג'ר ל5 שניות ומיד לאחריהם את שאר הירקות ונתחי העוף.
- 4. מערבבים את ירקות, מוסיפים את הרוטב ומיד מסננים את האטריות מהמים ומוסיפים לווק.
- 5. לאטריות האורז יש נטייה להידבק, אז צריך כל הזמן לערבב ולהקפיץ כדיי שהאטריות לא יידבקו.
- 6. מבשלים כ-3 דקות, או עד שהרוטב מצטמצם.
- 7. מגישים מיד, עם בוטנים וכוסברה (למי שאוהב)לקישוט.