וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוזים עם קרמל מנגו

עוגת תפוזים וקוקס הפוכה עם מנגו וקרמל שתעבוד נפלא גם בפני עצמה

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!

עוגת קרמל מנגו. נמרוד סונדרס
עוגת קרמל מנגו

מצרכים למתכון

  • להכנת 2 עוגות עגולות בקוטר 24 ס"מ (לא מתאים להכנה בתבנית קפיצית מחשש שהקרמל ייזל החוצה במהלך האפיה).
  • לקרמל:
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר חום (1/2 כוס לא דחוסה)
  • 1/2 כפית מחית וניל או גרגירים מחצי תרמיל וניל
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 3 מנגו בינוני מקולף וחתוך ל"פלחים" לאורך
  • לעוגה:
  • 140 גרם קמח תופח (1 כוס)
  • 50 גרם קוקוס (1/2 כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 130 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 ביצים (M) טרופות
  • 120 גרם מיץ תפוזים (1/2 כוס עדיף סחוט טרי)

אופן ההכנה

  • 1. הקרמל: בסיר על אש בינונית ממיסים חמאה, כשהיא מבעבעת מוסיפים את הסוכר החום. מנמיכים את האש ומערבבים כ-5 דקות עד שהם מתאחדים. מוסיפים וניל וקליפת תפוז, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 2. מכינים את התבניות: חותכים עיגול נייר אפיה בקוטר התחתית, משמנים את התבנית ומניחים את עיגול הנייר.
  • 3. שופכים את הקרמל (בזהירות חם) בתחתית התבנית ומסדרים את פלחי המנגו בצורה נאה על הקרמל. מניחים בצד ומחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 4.העוגה: מערבבים בקערה את הקמח, הקוקוס, המלח וסוכר הוניל ומניחים בצד.
  • 5. במיקסר עם בלון הקצפה מערבבים חמאה רכה, סוכר וקליפת לימון במהירות גבוהה כ-3 דקות עד שמתקבלת משחה בהירה. מורידים את מהירות ההקצפה לבינונית ומוסיפים את הביצים בהדרגה - ממתינים בכל פעם שהביצה תטמע בחמאה.
  • 6. מורידים עוד את מהירות ההקצפה ומוסיפים חצי מכמות היבשים. מערבבים מעט ומוסיפים את מיץ התפוזים ושוב מערבבים.מוסיפים את יתרת היבשים ומערבבים מעט רק עד להטמעה. עוצרים.
  • 7. מעבירים בזהירות (על מנת לא להרוס את סידור המנגו בתבנית) את הבלילה לתבניות עם הקרמל והמנגו ומשטחים בעזרת מרית. אופים כ-40 דקות עד שמתקבל צבע זהוב עמוק וקיסם עץ המוחדר אליה יוצא עם פירורים לחים עליו. נותנים לעוגה לנוח כעשר דקות.
  • 8. מניחים צלחת גדולה על העוגה והופכים אותה בתנועה מהירה לצלחת. מקלפים את עיגול נייר האפיה וומתפעמים מהיצירה. העוגה טעימה ביותר כשהיא חמימה או בטמפ' החדר.
  • איחסון:
  • ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים בכלי מכוסה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully