עוף שלם צלוי במרינדת סילאן על בצלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4-6 מנות:
- עוף שלם נקי
- 8 בצלים פרוסים
- למרינדה:
- חצי כוס שמן זית
- חצי כוס סילאן
- רבע כוס מיץ לימון
- 4 שיני שום כתושות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר כתוש
- כפית פלפל אנגלי טחון
- 3 כפיות פלפל שחור טחון
- צ'ילי אדום פרוס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה. מניחים בפנים את העוף ומצפים מכל צדדיו. מכסים ומניחים במקרר למשך 4-24 שעות.
- 2 מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את פרוסות הבצל בצורה שטוחה על תבנית אפייה עם נייר פרגמנט. מניחים את העוף המושרה על הבצלים כולל כל נוזלי המרינדה ומכניסים לתנור למשך חצי שעה. מגבירים את חום הצלייה לעשר דקות נוספות עד שהעוף מקבל צבע וכל הנוזלים שלו בהירים. מוציאים ומגישים.