מתכונים חמים

סלט ירקות צלויים על פחמים

תשכחו מקרש החיתוך שלכם: דוחול ספאדי ממסעדת "דיאנא" המופלאה שבנצרת מגיש סלט ירקות צלויים, העשוי כולו על פחמים לוחשות וריחניות.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מתכוני סלטים של דוחול ספאדי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4−3 חצילי בלדי טריים, מבריקים ובשרניים
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 1 פלפל צהוב מתוק
  • 6−4 עגבניות לא גדולות
  • 4 בצלים לא גדולים
  • 1 פלפל חריף (או יותר, לפי הטעם)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מיץ סחוט טרי מחצי לימון שלם (אפשר גם בלי)
  • ¼ כוס שמן זית
  • מלח, לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. צולים את כל הירקות בקליפתם עד שהם משחירים לגמרי מבחוץ ומתרככים לגמרי מבפנים, כל אחד על פי הזמן הנחוץ לו.
  • 2. מקלפים את החצילים ומפרידים את בשרם לרצועות.
  • 3. מקלפים את הפלפלים ומפרידים את בשרם לרצועות.
  • 4. מקלפים את הבצל ומפרידים אותו לגלדים.
  • 5. מקלפים את העגבניות וקורעים אותן בידיים לנתחים.
  • 6. מערבבים את בשרם של כל הירקות בקערה גדולה. מוסיפים את השום, הלימון, שמן הזית והמלח. מערבבים את הירקות, רצוי בתנועות קיפול איטיות ורחבות, כך שישפיעו זה על זה מטעמם וממיציהם. לסלט עדין יותר, אפשר לקצוץ את כולם בסכין. אוכלים לצד הבשר, אפשר עם קצת טחינה מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully