סלט ירקות צלויים על פחמים
תשכחו מקרש החיתוך שלכם: דוחול ספאדי ממסעדת "דיאנא" המופלאה שבנצרת מגיש סלט ירקות צלויים, העשוי כולו על פחמים לוחשות וריחניות.
מתכוני סלטים של דוחול ספאדי (צילום: דניה ויינר)
מחשבון המרות
- 4−3 חצילי בלדי טריים, מבריקים ובשרניים
- 1 פלפל אדום מתוק
- 1 פלפל צהוב מתוק
- 6−4 עגבניות לא גדולות
- 4 בצלים לא גדולים
- 1 פלפל חריף (או יותר, לפי הטעם)
- 2 שיני שום, כתושות
- מיץ סחוט טרי מחצי לימון שלם (אפשר גם בלי)
- ¼ כוס שמן זית
- מלח, לפי הטעם
- 1. צולים את כל הירקות בקליפתם עד שהם משחירים לגמרי מבחוץ ומתרככים לגמרי מבפנים, כל אחד על פי הזמן הנחוץ לו.
- 2. מקלפים את החצילים ומפרידים את בשרם לרצועות.
- 3. מקלפים את הפלפלים ומפרידים את בשרם לרצועות.
- 4. מקלפים את הבצל ומפרידים אותו לגלדים.
- 5. מקלפים את העגבניות וקורעים אותן בידיים לנתחים.
- 6. מערבבים את בשרם של כל הירקות בקערה גדולה. מוסיפים את השום, הלימון, שמן הזית והמלח. מערבבים את הירקות, רצוי בתנועות קיפול איטיות ורחבות, כך שישפיעו זה על זה מטעמם וממיציהם. לסלט עדין יותר, אפשר לקצוץ את כולם בסכין. אוכלים לצד הבשר, אפשר עם קצת טחינה מעל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה