מתכונים חמים

סלט חם מעלי עולש מצוי

דוחול ספאדי ממסעדת "דיאנא" בנצרת מגיש סלט עולש חם. כמו יתר בני משפחתו, גם העולש המצוי נושא בתוכו מרירות שהופכת בבישול לבת טעם נעימה. ויקבל בשמחה שמן זית, בצל ולימון.

מתכון מאת: דוחול ספאדי, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מתכוני סלטים של דוחול ספאדי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 צרור גדול של עלי עולש שטופים היטב
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול חצוי לאורכו,
  • כל חצי פרוס דק לאורכו
  • מלח, לפי הטעם
  • להגשה:
  • לימון טרי או יוגורט צאן חמצמץ
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים גס את עלי העולש.
  • 2. חולטים את העלים הקצוצים במים רותחים ומשהים במשך 5 דקות. החליטה מנטרלת את המרירות הטבעית של העולש.
  • מסננים את העלים וסוחטים אותם היטב.
  • 3. במחבת, מחממים את שמן הזית והבצל ומטגנים מעל אש גדולה עד שהבצל מזהיב.
  • 4. מוסיפים את עלי העולש ומטגנים עם הבצל. מערבבים מדי פעם כשהעלים מצטמקים, נכנעים לחום וצבעם הופך ירוק כהה ועז − המנה מוכנה.
  • 5. מעבירים את העולש והבצל לקערית הגשה. סוחטים מעל מיץ לימון או מניחים כף של יוגורט ואוכלים חם או פושר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully