וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט חם מעלי עולש מצוי

דוחול ספאדי ממסעדת "דיאנא" בנצרת מגיש סלט עולש חם. כמו יתר בני משפחתו, גם העולש המצוי נושא בתוכו מרירות שהופכת בבישול לבת טעם נעימה. ויקבל בשמחה שמן זית, בצל ולימון.

מתכון מאת: דוחול ספאדי, מערכת וואלה

מתכוני סלטים של דוחול ספאדי. דניה ויינר,
מתכוני סלטים של דוחול ספאדי/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • 1 צרור גדול של עלי עולש שטופים היטב
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול חצוי לאורכו,
  • כל חצי פרוס דק לאורכו
  • מלח, לפי הטעם
  • להגשה:
  • לימון טרי או יוגורט צאן חמצמץ

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים גס את עלי העולש.
  • 2. חולטים את העלים הקצוצים במים רותחים ומשהים במשך 5 דקות. החליטה מנטרלת את המרירות הטבעית של העולש.
  • מסננים את העלים וסוחטים אותם היטב.
  • 3. במחבת, מחממים את שמן הזית והבצל ומטגנים מעל אש גדולה עד שהבצל מזהיב.
  • 4. מוסיפים את עלי העולש ומטגנים עם הבצל. מערבבים מדי פעם כשהעלים מצטמקים, נכנעים לחום וצבעם הופך ירוק כהה ועז − המנה מוכנה.
  • 5. מעבירים את העולש והבצל לקערית הגשה. סוחטים מעל מיץ לימון או מניחים כף של יוגורט ואוכלים חם או פושר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully