- 1. מסירים מהשעועית את הקצה ממנו יוצא גבעול.
-
- 2. מביאים סיר עם מים לרתיחה ומבשלים בו את השעועית 2-3 דקות עד שהתרככה מעט, אך נותרה בצבע ירוק בוהק.
-
- 3. מסננים ושוטפים במים קרים (ניתן לאדות בסיר אידוי מעל אחד הסירים שמתבשלים לכם על הכיריים כ- 3-4 דקות). את בישול השעועית ניתן לעשות יומיים מראש.
-
- 4. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את השעועית המבושלת ואת השום הכתוש, ומקפיצים אותם יחד דקה וחצי עד שהשעועית מזהיבה מעט.
-
- 5. מוסיפים מיץ לימון בנדיבות ולפי הטעם, מבשלים 20 שניות נוספות ומסירים מהאש.
-
- 6. מעבירים לצלחת הגשה יפה ומעטרים בפרוסות שקדים קלויים וגרגרי רימון. מגישים מיד.