פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      שעועית ירוקה פריכה

      תוספת מרעננת שתכניס רעננות וצבע לשולחן - השעועית ירוקה שומרת על פריכותה המענגת, השקדים נותנים גם הם מפציחותם, בעוד הרימונים צובעים הכל בצבע עז.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שעועית ירוקה לראש השנה של עז תלם (נמרוד סונדרס)
      שעועית ירוקה לראש השנה של עז תלם (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4-6 מנות:
      • 500 גרם שעועית ירוקה טרייה
      • 3 כפות שמן זית
      • 2-3 שיני שום, כתושות
      • חופן שקדים פרוסים, קלויים
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם)
      • גרגרים מ-1/2 רימון

      אופן ההכנה

      • 1. מסירים מהשעועית את הקצה ממנו יוצא גבעול.
      • 2. מביאים סיר עם מים לרתיחה ומבשלים בו את השעועית 2-3 דקות עד שהתרככה מעט, אך נותרה בצבע ירוק בוהק.
      • 3. מסננים ושוטפים במים קרים (ניתן לאדות בסיר אידוי מעל אחד הסירים שמתבשלים לכם על הכיריים כ- 3-4 דקות). את בישול השעועית ניתן לעשות יומיים מראש.
      • 4. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את השעועית המבושלת ואת השום הכתוש, ומקפיצים אותם יחד דקה וחצי עד שהשעועית מזהיבה מעט.
      • 5. מוסיפים מיץ לימון בנדיבות ולפי הטעם, מבשלים 20 שניות נוספות ומסירים מהאש.
      • 6. מעבירים לצלחת הגשה יפה ומעטרים בפרוסות שקדים קלויים וגרגרי רימון. מגישים מיד.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -