מתכונים חמים

שעועית ירוקה פריכה

תוספת מרעננת שתכניס רעננות וצבע לשולחן - השעועית ירוקה שומרת על פריכותה המענגת, השקדים נותנים גם הם מפציחותם, בעוד הרימונים צובעים הכל בצבע עז.

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

שעועית ירוקה לראש השנה של עז תלם (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 500 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • חופן שקדים פרוסים, קלויים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • גרגרים מ-1/2 רימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מסירים מהשעועית את הקצה ממנו יוצא גבעול.
  • 2. מביאים סיר עם מים לרתיחה ומבשלים בו את השעועית 2-3 דקות עד שהתרככה מעט, אך נותרה בצבע ירוק בוהק.
  • 3. מסננים ושוטפים במים קרים (ניתן לאדות בסיר אידוי מעל אחד הסירים שמתבשלים לכם על הכיריים כ- 3-4 דקות). את בישול השעועית ניתן לעשות יומיים מראש.
  • 4. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את השעועית המבושלת ואת השום הכתוש, ומקפיצים אותם יחד דקה וחצי עד שהשעועית מזהיבה מעט.
  • 5. מוסיפים מיץ לימון בנדיבות ולפי הטעם, מבשלים 20 שניות נוספות ומסירים מהאש.
  • 6. מעבירים לצלחת הגשה יפה ומעטרים בפרוסות שקדים קלויים וגרגרי רימון. מגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully