וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טחינת דלעת כתומה

גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מקורי ועתיק של בני העדה לטחינה כתומה יפהפייה וייחודית, בזכות הדלעת המבושלת ומרוככת. רצוי להשתמש גם בטחינה שומרונית.

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה!

סעודה שומרונית בסוכה. נמרוד סונדרס
סעודה שומרונית בסוכה

מצרכים למתכון

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קמצוץ כמון
  • 1 שן שום (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר שמים את הדלעת עם הבטטה והשמן ומוסיפים מיד רק עד לכיסוי הירקות. מבשלים ללא מכסה על בינונית עד לריכוך ועד שלא נותרו כמעט מים בסיר.
  • 2.טוחנים במעבד מזון את הטחינה עם הירקות, השום ומיץ הלימון ומתבלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully