טחינת דלעת כתומה
גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מקורי ועתיק של בני העדה לטחינה כתומה יפהפייה וייחודית, בזכות הדלעת המבושלת ומרוככת. רצוי להשתמש גם בטחינה שומרונית.
סעודה שומרונית בסוכה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
- 3 כפות שמן
- 1 כוס מיץ לימון
- 1 כפית שטוחה מלח
- קמצוץ כמון
- 1 שן שום (רשות)
- 1. בסיר שמים את הדלעת עם הבטטה והשמן ומוסיפים מיד רק עד לכיסוי הירקות. מבשלים ללא מכסה על בינונית עד לריכוך ועד שלא נותרו כמעט מים בסיר.
- 2.טוחנים במעבד מזון את הטחינה עם הירקות, השום ומיץ הלימון ומתבלים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה