פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טחינת דלעת כתומה

      גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מקורי ועתיק של בני העדה לטחינה כתומה יפהפייה וייחודית, בזכות הדלעת המבושלת ומרוככת. רצוי להשתמש גם בטחינה שומרונית.

      11 מדרגים / 3.33 כוכבים

      סעודה שומרונית בסוכה (נמרוד סונדרס)
      סעודה שומרונית בסוכה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • 1 כוס טחינה גולמית
      • 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
      • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
      • 3 כפות שמן
      • 1 כוס מיץ לימון
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • קמצוץ כמון
      • 1 שן שום (רשות)

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר שמים את הדלעת עם הבטטה והשמן ומוסיפים מיד רק עד לכיסוי הירקות. מבשלים ללא מכסה על בינונית עד לריכוך ועד שלא נותרו כמעט מים בסיר.
      • 2.טוחנים במעבד מזון את הטחינה עם הירקות, השום ומיץ הלימון ומתבלים.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -