מתכונים חמים

טחינת דלעת כתומה

גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מקורי ועתיק של בני העדה לטחינה כתומה יפהפייה וייחודית, בזכות הדלעת המבושלת ומרוככת. רצוי להשתמש גם בטחינה שומרונית.

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סעודה שומרונית בסוכה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קמצוץ כמון
  • 1 שן שום (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר שמים את הדלעת עם הבטטה והשמן ומוסיפים מיד רק עד לכיסוי הירקות. מבשלים ללא מכסה על בינונית עד לריכוך ועד שלא נותרו כמעט מים בסיר.
  • 2.טוחנים במעבד מזון את הטחינה עם הירקות, השום ומיץ הלימון ומתבלים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully