טחינת דלעת כתומה

גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מקורי ועתיק של בני העדה לטחינה כתומה יפהפייה וייחודית, בזכות הדלעת המבושלת ומרוככת. רצוי להשתמש גם בטחינה שומרונית.

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה!
סעודה שומרונית בסוכה

מצרכים

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • קמצוץ כמון
  • 1 שן שום (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר שמים את הדלעת עם הבטטה והשמן ומוסיפים מיד רק עד לכיסוי הירקות. מבשלים ללא מכסה על בינונית עד לריכוך ועד שלא נותרו כמעט מים בסיר.
  • 2.טוחנים במעבד מזון את הטחינה עם הירקות, השום ומיץ הלימון ומתבלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully