טחינת דלעת כתומה
גלי יהושוע מהעדה השומרונית משתפת במתכון מקורי ועתיק של בני העדה לטחינה כתומה יפהפייה וייחודית, בזכות הדלעת המבושלת ומרוככת. רצוי להשתמש גם בטחינה שומרונית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
- 3 כפות שמן
- 1 כוס מיץ לימון
- 1 כפית שטוחה מלח
- קמצוץ כמון
- 1 שן שום (רשות)
אופן ההכנה
- 1. בסיר שמים את הדלעת עם הבטטה והשמן ומוסיפים מיד רק עד לכיסוי הירקות. מבשלים ללא מכסה על בינונית עד לריכוך ועד שלא נותרו כמעט מים בסיר.
- 2.טוחנים במעבד מזון את הטחינה עם הירקות, השום ומיץ הלימון ומתבלים.