לרובינו אין מה לחדש בתחום הטחינה. אם מכינים אותה כמו שצריך היא מעדן בפני עצמו - פשוט תקפידו שהטחינה הגולמית תהיה טריה ומאיכות טובה, לכו על מעט מים קרים, וזהו. לא צריך יותר.
פה מגיעה גלי יהושוע מהעדה השומרונית העתיקה עם מתכון שכמותו לא טעמתם מעולם. מבשלים דלעת וגזר עד לריכוך מוחלט ואחר כך טוחנים עם הרבה מיץ לימון וטחינה גולמית. התוצאה היא ממרח טחינה עשיר (תזכרו שזה לא רק טחינה גולמית ומים) ומיוחד בטעמו המתקתק-חמצמץ.
אתם תקבלו טחינה עשירה מושלמת לארוחת בשרים, אבל גם כזו שכיף למרוח בתוך לחמניה או לחם ליום הלימודים או העבודה (או לאכול עם כפית ישר מהקופסה).
טחינה דלעת כתומה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
- 3 כפות שמן
- 1 כוס מיץ לימון
- 1 כפית שטוחה מלח
- קמצוץ כמון
- 1 שן שום (רשות)
אופן ההכנה
- 1. בסיר שמים את הדלעת עם הבטטה והשמן ומוסיפים מים מיד, רק עד לכיסוי הירקות. מבשלים ללא מכסה על אש בינונית, עד לריכוך ועד שלא נותרו כמעט מים בסיר.
- 2. טוחנים במעבד מזון את הטחינה עם הירקות, השום ומיץ הלימון, ומתבלים.