פרוסות אנטרקוט בלחמנייה ביתית
אבי ביטון מגיע להיכל הבשרים הדסון בראסרי ומפנק במתכון לפרוסות אנטרקוט בלחמנייה ביתית עם עגבניות ופלפל חריף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ללחמניות (10-15 תלוי בגודל):
- 500 גרם קמח שמרים
- 200 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות שמן קנולה
- 1/2 כף מלח גס
- 1 כף סוכר
- 2 חלמונים
- 1 ביצה טרופה, להברשה
- לבשר:
- 400 גרם נתח אנטרקוט
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- להגשה:
- טחינה מוכנה
- 2 עגבניות פרוסות
- פלפל חריף פרוס דק
אופן ההכנה
- 1. הלחמניות: שמים את כל החומרים בקערת המיקסר. מערבלים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ויפה.מתפיחים עד להכפלת הנפח.
- 2. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גרם כל אחד ומתפיחים שוב כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
- 3. הבשר: מלהיטים פלאנצ'ה או מחבת כבדה בחום גבוה. מתבלים את האנטרקוט במלח ושמן זית, יוצקים שמן על הפלאנצה. צולים את הסטייק כחצי דקה מכל צד.
- 3. חותכים את האנטרקוט לרצועות דקות ומגישים בתוך הלחמניות עם פרוסות עגבנייה, פלפל חריף ומעט טחינה.