נושאים חמים

סינייה פרגיות

אבי ביטון מפרגן למסעדת אוזריה בשוק לוינסקי ובהשראתה מכין סינייה פרגיות ועגבניות, מנה שדורשת פחות מ-20 דקות עבודה

בבושקה הפקות

מצרכים

  • עבור 6 מנות
  • 500 גרם פרגיות (הירך ללא העצם) טחונות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עגבניות חתוכות לרבעים, לאפייה
  • לטחינה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט מלח
  • להגשה:
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את בשר הפרגיות הטחון עם הבצל, הפטרוזיליה, שמן הזית, המלח והפלפל.
  • 2. משטחים על מחבת שנכנסת לתנור או תבנית כבדה.
  • 3. נועצים את רבעי העגבנית בבשר, כך שהחלק החיצוני יבצבץ וייצלה בחום התנור.
  • 4.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10-12 דקות.
  • 5. בינתיים מערבבים יחד את חומרי הטחינה, למרקם חלק ומעט דליל. מכסים את פני הפרגיות בטחינה ומחזירים ל-2-3 דקות נוספות לתנור.
  • 6. מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים ומגישים חם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת