סינייה פרגיות

אבי ביטון מפרגן למסעדת אוזריה בשוק לוינסקי ובהשראתה מכין סינייה פרגיות ועגבניות, מנה שדורשת פחות מ-20 דקות הכנה

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • עבור 6 מנות
  • 500 גרם פרגיות (הירך ללא העצם) טחונות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 עגבניות חתוכות לרבעים, לאפייה
  • לטחינה:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט מלח
  • להגשה:
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את בשר הפרגיות הטחון עם הבצל, הפטרוזיליה, שמן הזית, המלח והפלפל.
  • 2. משטחים על מחבת שנכנסת לתנור או תבנית כבדה.
  • 3. נועצים את רבעי העגבנית בבשר, כך שהחלק החיצוני יבצבץ וייצלה בחום התנור.
  • 4.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10-12 דקות.
  • 5. בינתיים מערבבים יחד את חומרי הטחינה, למרקם חלק ומעט דליל. מכסים את פני הפרגיות בטחינה ומחזירים ל-2-3 דקות נוספות לתנור.
  • 6. מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים ומגישים חם.
  • סינייה פטריות

  • קובה סינייה

  • עוף עם 60 שיני שום

  • לחמניות ממולאות פרגיות

  • טאסת אלג'אג'ה

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

  • כבדים צלויים ברוטב יין אדום

  • עוף צלוי ברכז רימונים על "טאבולה" אורז אדום

  • סיגרים חלום במילוי עוף וצנוברים

  • מקלובה פתיתים

  • פרגיות עם תאנים וסילאן

  • רולדת עוף במילוי בשר ופיסטוקים

  • אורז פרסי עם פרגיות

  • סופריטו עוף וערמונים חגיגי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully