סינייה פרגיות
אבי ביטון מפרגן למסעדת אוזריה בשוק לוינסקי ובהשראתה מכין סינייה פרגיות ועגבניות, מנה שדורשת פחות מ-20 דקות הכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 6 מנות
- 500 גרם פרגיות (הירך ללא העצם) טחונות
- 2 בצלים קצוצים דק
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 5 כפות שמן זית
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 עגבניות חתוכות לרבעים, לאפייה
- לטחינה:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- מעט מלח
- להגשה:
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את בשר הפרגיות הטחון עם הבצל, הפטרוזיליה, שמן הזית, המלח והפלפל.
- 2. משטחים על מחבת שנכנסת לתנור או תבנית כבדה.
- 3. נועצים את רבעי העגבנית בבשר, כך שהחלק החיצוני יבצבץ וייצלה בחום התנור.
- 4.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10-12 דקות.
- 5. בינתיים מערבבים יחד את חומרי הטחינה, למרקם חלק ומעט דליל. מכסים את פני הפרגיות בטחינה ומחזירים ל-2-3 דקות נוספות לתנור.
- 6. מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים ומגישים חם.