אמנם יש עוד קצת זמן עד שחנוכה יגיע אלינו, אבל אנחנו לא באמת צריכים חג בשביל להנות מהלביבות המושלמות האלו. הנה מתכון קליל ומהיר, של לביבות תפוחי אדמה קלאסיות (רושטי), יש לכם עד חנוכה להתאמן.
לעוד מתכוני לביבות
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3תפוחי אדמה גדולים, קלופים (קליפה אדומה)
- ½בצל לבן
- כףקמח
- 1ביצה
- קורטמלח לפי הטעם
- קורטפלפל לבן לפי הטעם
- 1כוסשמן לטיגון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לביבות תפוחי אדמה קלאסיות?
- 1גוררים את תפוחי האדמה לאורך, במגרדת גסה, לרצועות ארוכות.
- 2גוררים את הבצל על אותה מגררת.
- 3סוחטים היטב, עם הידיים, את תפוחי האדמה והבצל על מנת שלא יישארו נוזלים. מעבירים לקערה יבשה.
- 4מוסיפים לתערובת את הביצה, הקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- 5מחממים במחבת שמן חצי עמוק. לוקחים כף מהתערובת ומורידים לשמן בעזרת מזלג
- 6מטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מוציאים ומניחים על גבי צלחת עם נייר סופג.
- 7להגשה: מגישים לצד שמנת חמוצה, סלמון מעושן, או כל דבר אחר שאוהבים.